Közélet

Napi összefoglaló: éremeső az olimpián, szegedi különdíj a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Igazi éremeső jellemezte a mai napot Szegeden, már kora reggel remek hírre ébredtünk: három magyar érem, 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz lett a kajak-kenu döntők első napján és természetesen ebből a szegediek is kivették a részüket. Még egy jó hír érkezett kedden, ezúttal édességfronton: különdíjas lett a szegedi REÖK és DELIMO Kézműves Cukrászdák Szeszélyes Dió névre keresztelt finomsága a 2021-es Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit, itt a napi összefoglaló!

NAPI COVID-ADATOK

A beoltottak száma 5 628 383 fő, közülük 5 453 177 fő már a második oltását is megkapta. 26 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 672 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, de Csongrád-Csanád Megyében szerencsések vagyunk, mert nálunk tegnap óta nincs új fertőzött.

ÚJ RENDELET JÖHET AZ AUGUSZTUSI ÜNNEPRE

Rendeletet ad ki a kormány arról, hogy augusztus 20-án járványkorlátozások nélkül lehet ünnepelni. Sőt, nem csak a nemzeti ünnepre lazíthatnak a szabályokon: a kormányrendelet ad majd várhatóan felmentést a szeptemberi fogathajtó-Eb, illetve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményeire is.

KOPASZ BÁLINTÉK TAROLTAK AZ OLIMPIÁN

Három magyar érem, 1 arany, 1 ezüst,1 bronz a kajak-kenu döntők első napján. Férfiaknál 1000 méteren a szegedi születésű Kopasz Bálint, aranyérmes, míg Varga Ádám ezüstérmes lett. A női kajak párosban 500 méteren 3. helyen Kozák Danuta és Bodonyi Dóra futott be, míg a negyedik helyen Csipes Tamara és Medveczky Erika, de bírkózásban és kézilabdában is is jók vagyunk.

LŐRINCZ TAMÁS IS ARANNYAL ÜNNEPELHET

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Tamás az olimpiai döntőben óriási csatában 2:1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot, ezzel életében először olimpiai bajnok lett.

MÉG TÖBB SZEGEDI SIKER: KÜLÖNDÍJ CSEPPENT A REÖK CUKRÁSZDÁHOZ

Szeged ismét megmutatta, ezúttal édesség-fronton: különdíjas lett a szegedi REÖK és DELIMO Kézműves Cukrászdák Szeszélyes Dió névre keresztelt finomsága a 2021-es Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Az örömhírt ma délután jelentette be a szervező Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Parlamentben.

MÁR KÖZEL TÍZEZREN LÁTOGATTAK EL A SISI-KIÁLLÍTÁSRA

Óriási az érdeklődés a szegedi Sisi-kiállítás iránt: a június végi megnyitó óta folyamatosan érkeznek a látogatók a tárlatra az egész országból, így hamarosan a tízezredik látogatót köszöntik a Móra Ferenc Múzeumban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb