GasztroSzegedi Arcok

Szegedi siker a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen: különdíjas lett a REÖK Kézműves Cukrászda Szeszélyes Diója

Szeged ismét megmutatta, ezúttal édesség-fronton: különdíjas lett a szegedi REÖK és DELIMO Kézműves Cukrászdák Szeszélyes Dió névre keresztelt finomsága a 2021-es Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Az örömhírt ma délután jelentette be a szervező Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Parlamentben.

Magyarország Cukormentes Tortájának az idén Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda) Beszterce Rózsája névre keresztelt finomságát választotta a zsűri, a Leginnovatívabb Cukormentes Torta különdíját a szegedi Novák Ádám (REÖK és a DELIMO Kézműves Cukrászdák) és Dovalovszky Barbara Szeszélyes Dió nevű kompozíciója kapta. A díjat Erős Antónia, Lopes-Szabó Zsuzsanna, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő adta át a szegedi cukrásznak a Parlamentben megtartott ceremónián.

JÚNIUS ELEJÉN TARTOTTÁK A VERSENYT, A SZEGEDI REÖK CUKRÁSZDA KÉT TORTÁVAL IS DÖNTŐS VOLT

Az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjét június elején tartották a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete székházában, a REÖK Kézműves Cukrászda két tortával is bejutott, a Havasi Málna mellett a szintén szegedi Szeszélyes Dió is a legjobb ötbe került. Az idei finalisták listája így festett:

  • Beszterce rózsája – Füredi Krisztián/Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső,
  • Erdei Nimfa – Karikó Orsolya/Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös,
  • Havasi Málna- Novák Ádám, 
  • Csonka László/REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged,
  • Szedresem – Dr. Veres Ildikó/ AMI Süti, Monor,
  • Szeszélyes Dió – Novák Ádám- Dovalovszky Barbara/ REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged.

A VENDÉGEK BÍZTATÁSÁRA NEVEZTEK

Rádai Edina, a döntős REÖK és DELIMO cukrászdák ügyvezető igazgatója legutóbb azt nyilatkozta, nem csak maguknak, de az egész városnak szeretnének dicsőséget szerezni, már csak azért is, mert a versenyre is a vendégek bíztatására neveztek. Novák Ádám cukrászmester szerint mindig is fontos volt, hogy azok is élvezhessék a termékeiket, akik diétás életmódot folytatnak, ezért egyértelmű volt a számukra, hogy az egymással párhuzamosan megtartott megmérettetés közül az idén jubiláló Magyarország Cukormentes Tortája versenyt célozzák meg.

JUBILEUMI DÁTUM VOLT AZ IDEI

A versenyt tíz éve azért hozták létre, hogy felhívják a figyelmet arra: lehet olyan ízletes édességeket is fogyasztani (és készíteni), amelyek nem tartalmaznak finomított lisztet, hozzáadott cukrot, illetve semmilyen tartósítószert és adalékanyagot sem. Fontos cél a cukrászok egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségének erősítése, valamint új, hozzáadott cukor nélküli receptek és technológiák bevezetése a cukrászatokba. Mindkét tortát augusztus 20-tól lehet majd kapni szerte az országban, számos cukrászdában. A Magyarország Cukormentes Tortáját árusító cukrászdák listája itt található.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb