Kikapcs

Borkóstoló és zene egy 500 éves kolostor mellett Szegeden

Augusztus 13-án borkóstolóval egybekötött akusztikus koncerten lehet részt venni Szegeden, a Mátyás téren, az 500 éves ferences kolostor szomszédságában.

A program délután 4 órakor indul borkóstolással, majd este 8 órakor kezdődik a Sintiromarus duó akusztikus koncertje.

MEGLEPETÉS VENDÉGRE IS SZÁMÍTHATUNK A KONCERTEN

A nagybőgőn játszó Horváth Andor és a hegedűművész Hoopman Blishta Hollandiából érkeznek hozzánk erre az estére. A formáció a francia, olasz, belga és német turnéjuk után most játszik először élőben Magyarországon. A zenekar repertoárjában a klasszikus zenét és technikát ötvözi különböző népek zenéjével, Indiától Európán át Andalúziáig, Észak Afrikáig. A zenekar játékát a tüzes, energikus, virtuóz stílus és lírai romantikus előadásmód jellemzi. Az est egy meglepetés vendéget is tartogat, Szegedhez szoros kapcsolat fűzi, de külföldi származású zenész, hogy a zenei paletta teljes legyen.

A NAGYBŐGŐN JÁTSZÓ ZENÉSZ IS SZEGEDRŐL SZÁRMAZIK

Horváth Andor Hollandiában él, de itt született Szegeden. A középiskola után Budapesten folytatta zenei tanulmányait, ahonnan a Holland Királyi Zeneakadémia jazz nagybőgő tanszakára került. Tehetsége már ekkor megmutatkozott, hiszen a tanulmányai alatt a nemzetközi jazz élet ikonjaival léphetett fel. Különböző jazz és világ zenei formációival, és a zenei-szakmai élet nagyjaival számos európai városban és fesztiválon koncertezik.

A formáció másik tagja, Hoopman Blishta Hollandiában látta meg a napvilágot, az ország egyik leghíresebb és legismertebb Weiss Mirando zenész családjának tagjakét. Blishta már öt éves kora óta hegedül, és korkedvezménnyel vette fel a Holland Királyi Zeneakadémia a különlegesen tehetségesek évfolyamába. Tanulmányai alatt első díjat nyert a Prinses Christina Concourson, majd Salzburgban masterclasson vett részt. Külföldi fellépései mellett Hollandia koncerttermeiben hallani játékát.

A koncert, amire a szervezők mindenki szeretettel várnak, ingyenesen látogatható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb