Kikapcs

A vatikáni Sixtus-kápolna kórusa Szegeden is fellép

A vatikáni Sixtus-kápolna kórusa is koncertet ad szombaton az Orgonák éjszakáján, amelyen országszerte több mint 100 programmal száznál is több helyszínen várja a szervező Filharmónia Magyarország az érdeklődőket.  

Templomok, terek és különleges helyszínek adnak otthon országszerte az orgonák éjszakája rendezvénynek, amelyre idén különleges hangszerpárosításokkal és látványos társművészeti programokkal is készülnek a szervezők – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

A PANDÉMIA ÓTA ELŐSZÖR KÜLFÖLDÖN

Az idei esemény fő programja lesz a vatikáni Sixtus-kápolna kórusának fellépése Budapesten, a Szent István-bazilikában – hangsúlyozta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója az M1 adásában,  hozzátéve: Ferenc pápa kórusát Josep Solé Coll orgonista kíséri, vezényel Marcos Pavan. A pandémia óta először lépnek fel külföldön, az orgonák éjszakája mellett csütörtök este a szegedi Dómban, pénteken a pécsi Bazilikában adnak koncertet – tette hozzá.

Kecskeméten öt templomban lesznek rendezvények, Szegeden szabadtéri programokkal készülnek, a Reök-palota előtti téren még az Orgonák éjszakája nevű fagylaltkelyhet is meg lehet kóstolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb