Sport

Nádas és Kopasz negyedik K-2 1000 méteren

A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó hatalmas csatában a negyedik helyen végzett a kajak kettesek 1000 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyar indulója, a Béke Kornél, Varga Ádám kettős a B döntőben fejezte be a szereplését és összesítésben a 12. helyen zárt.

Nádas és a keddi egyéni versenyben aranyérmes Kopasz közvetlenül az ötkarikás játékok előtt ült csak össze, ennek ellenére remekül teljesített az elő- és középfutamban, így a magyar tábor a rajt előtt titkon egy újabb éremben reménykedett.

SZEMTELENÜL FIATALOK ÉS EREDMÉNYESEK

A 25 éves, szegedi Nádasnak ez pályafutása legnagyobb sikere. A győriek 24 éves sportolója, Kopasz pedig az aranyérem mellett egy újabb pontszerző helynek örülhet.

“Nagyon boldog és elégedett vagyok – mondta Kopasz Bálint. – Hiba nem volt sem az előfutamban, sem a középfutamban, sem a döntőben. Gyönyörűen végigmentünk, dinamikusan. Az elmúlt két hónapban csak párszor ültünk össze, ez egy nagyszerű eredmény nekünk a többiekkel szemben, akik már évek óta együtt készülnek.”

BENCE MÉG NEM FOGTA FEL AZ EREDMÉNYT

“Amikor nekikezdtünk a közös munkának, nem gondoltam volna, hogy negyedikek leszünk az olimpián – vette át a szót Nádas Bence. – Egyetértek, ebben a háromezer méterben nem tudtunk hibát találni. A döntőben jó volt a sebességünk, nem volt billenés, az oldalszél sem zavart minket. Nagyon boldogok vagyunk, ezt az eredményt nekem még fel kell fognom. “Hozzátette: szerinte van jövője ennek a párosnak, és ha foglalkoznak vele, még bőven tudnak fejlődni, előre lépni.

TOKIÓBAN CSISZOLÓDOTT ÖSSZE A PÁROS

“Tegnap délután a sikere után még kimentünk közösen edzeni, hogy még jobban összecsiszoljuk a párosunkat” – nyilatkozta Bence szerdán.

Forrás: MTI / Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb