Mindenmás

Csongrád – Csanád megyében még él a tűzgyújtási tilalom

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye kivételével mindenhol megszűnik a tűzgyújtási tilalom péntektől– közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az elmúlt 72 órában az ország jelentős részén elérte a csapadék mértéke a 15-20 millimétert, egyes területeken pedig ezt jelentősen meg is haladta, ami a tűzveszély csökkenését eredményezte.

ERDŐKBEN EGYÉBKÉNT IS CSAK A KIJELÖLT TŰZRAKÓHELYEKEN LEHET TÜZET GYÚJTANI

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében viszont továbbra is tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében – írták. Fontosnak nevezték, hogy erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre ne jelentsen veszélyt.

NE HAGYD A TÜZET FELÜGYELET NÉLKÜL

A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, és gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni – áll a Nébih közleményében.

EGYÉBKÉNT IS RENGETEG DOLGA VAN A TŰZOLTÓKNAK

Nem csupán a tüzek, még a viharkárok is számtalan munkát ad tűzoltóinknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb