Mindenmás

Tűzoltás és viharkár felszámolás volt a tegnapi programja a Szeged környéki tűzoltóknak

Kisteleken és Dócon tűzesetekhez, a megyében több viharkárhoz vonultak a megye tűzoltói.

Csütörtök reggel Dóc közelében palafedésű melléképület harminc négyzetméteres helyisége égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik munkáját a sándorfalvi és csengelei önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport segítette.

Kistelek közelében az 5. számú főút mellett fenyőerdő aljnövényzete égett három hektár területen. A tüzet a szegedi, a kisteleki, a kiskunmajsai és a kiskunfélegyházi hivatásos, a kisteleki önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport oltotta el a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett.

KÖZEL 30 VIHARKÁR EGY NAP ALATT

Csütörtökön közel harminc viharkárról érkezett lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Szentes térségéből indult a legtöbb segélyhívás. A legtöbb helyen kidőlt fák és lehasadt faágak akadályozták a közutak forgalmát. Volt, ahol a távvezetékeket rongálták meg a nagy méretű lehasadt ágak. A megye hivatásos tűzoltóinak munkáját az önkéntes tűzoltó egységek segítették. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

SZERDÁN ÓPUSZTASZEREN MENTETTEK ÉLETET A TŰZOLTÓK

Súlyos koponyasérülést szenvedett az idős férfi, aki 5 métert zuhant az emlékpark szélmalmában.

Via: csongrad.katasztrofavedelem.hu / Borítóképünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb