Mindenmás

Bűnszövetséget kapcsoltak le a makói zsaruk

Hamis szállítóleveleket és számlákat állított ki egy négyfős társaság Hódmezővásárhelyen és Makón. A valótlan dokumentumokkal éveken át, több mint 178 millió forintot csaltak ki egy makói cégtől.

A megalapozott gyanú szerint a két 50 éves hódmezővásárhelyi és egy 41 éves makói férfi, valamint 26 éves szintén makói női társuk megállapodtak abban, hogy rendszeres haszonszerzés reményében az egyik helybeli nagyvállalkozást tévedésbe ejtik, hamis tartalmú szállítólevelek és számlák kiállításával, a valóságban meg nem történt áruszállítások kifizettetésével. Tevékenységüket 2014-től bűnszövetségben végezték, amivel a nyomozás eddigi adatai szerint több mint 178 millió forint kárt okoztak a makói cégnek.

14 HELYSZÍNEN EGYSZERRE CSAPTAK LE A RENDŐRÖK

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói és járőrei 2021. augusztus 2-án – együttműködve a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályával és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársaival – összehangolt akció keretében összesen 14 helyszínen végeztek kutatásokat Makón, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Maroslelén. Az egy időben, különböző telephelyeken, magánlakásokban és könyvelő irodákban végrehajtott kutatások alkalmával a rendőrök nagy mennyiségű tárgyi bizonyítékot foglaltak le.

SZORGALMASAK VOLTAK A BŰNÖZŐK

A Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a csoport tagjai ellen bűnszövetségben, üzletszerűen, jelentős kárt okozó csalás és 346 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt indított eljárást. A két hódmezővásárhelyi férfit és a makói nőt gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették és az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

TÖBB SZÁZ EMBERT ÁTEJTŐ CSALÓKAT IS FOGTAK EL A RENDŐRÖK

Mobilházakkal üzleteltek, de mindenkit átejtettek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: k8bet
'Fel a tetejéhez' gomb