Közélet

Újabb áldozatát szedte a Covid tegnap, Szeged viszont még mindig tartja magát a vírussal szemben

Bitang erős lehet a szegediek immunrendszere, vagy csak simán szerencsések vagyunk. Az biztos, hogy tegnap óta országosan 52 új fertőzöttje van a vírusnak és egy ember életét is elvette a fertőzés.

A beoltottak száma 5 641 870 fő, közülük 5 480 218 már a második oltását is megkapta. 52 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 855 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 033 fő.

JÓ HÍR, HOGY EGYRE TÖBB A GYÓGYULT BETEG

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 752 709 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 27 113 főre csökkent. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

EGY HÓNAP ÉS KEZDŐDIK A SULI, A 12 ÉV FELETTIEKET IS LEHET OLTÁSRA REGISZTRÁLNI

A még be nem oltott időseket továbbra is különösen kérik, hogy vegyék fel az oltást! Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 43 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 24 ezren már fel is vették azt.

Európában elsőként Magyarországon kezdődött meg a 12 év feletti gyermekek regisztrációja és oltása még júniusban. A 12-17 éves korosztályban eddig 189 ezren regisztráltak oltásra és 152 ezren (80%) már fel is vették azt. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb