Közélet

Napi összefoglaló: szegedi aranyérem az olimpián, Karikó Katalinról neveztek el egy ösztöndíjat a Pennsylvaniai Egyetemen

Irtó, brutál jól indult a reggel Szegeden: Kárász Annáék elsők lettek az olimpián a K 4-es mezőnyben, de Nádas Bencéék sem panaszkodhatnak, hetedikként értek célba Tokióban. Karikó Katalinról is kaptunk ma új híreket, kiderült, hogy róla neveztek el egy ösztöndíjat a Pennsylvaniai Egyetemen. De volt itt még ma fotóriport és óvodafelújítás is Szegeden.

TAROLTAK KÁRÁSZ ANNÁÉK

A magyar női kajak négyes megvédte az olimpiai bajnoki címét, sőt sorozatban harmadszor lett első az ötkarikás játékokon. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású négyes hitet és önbecsülést is nyertek aranyérmük mellé a tokiói olimpia szombati napján.

NÁDAS BENCÉÉK A HETEDIK HELYEN FUTOTTAK BE

A magyar férfi kajaknégyes a hetedik helyen végzett 500 méteren a tokiói olimpián. A férfi kajakos kvartettek ezúttal nem az elmúlt évtizedekben megszokott 1000, hanem 500 méteren versenyeztek. A magyar hajót most Nádas Bence, Béke Kornél, Tótka Sándor és Csizmadia Kolos alkotta, közülük Nádas, Tótka és Csizmadia már aratott sikereket a japán fővárosban, Tótka megnyerte a 200 méter egyest, Csizmadia negyedik lett ugyanebben a számban, Nádas pedig ugyancsak éppen lemaradt a dobogóról Kopasz Bálinttal K-2 1000 méteren.

25 ÉVE NEM VOLT ENNYI ÉREM AZ OLIMPIÁN

A tokiói nyári olimpia záró napja előtt 19 érmet számlál a magyar küldöttség, amivel már túlszárnyalta az utóbbi öt olimpia éremtermését, ennél több medált legutóbb 1996-ban sikerült gyűjteni, akkor 21-szer állhattak dobogóra a magyar sportolók.

KARIKÓ KATALINRÓL ÖSZTÖNDÍJAT NEVEZTEK EL

Tisztelgésül a szintetikus mRNS-alapú technológia szabadalmaztatójáról, Karikó Katalinról nevezték el a Pennsylvaniai Egyetem Perelman Orvosi Iskola új ösztöndíját. Az SZTE arra is rákérdezett a kutatónőnél, hogy kinek ítélné most oda a névadó.

MEGÚJUL A TARJÁNI ÓVODA

Csaknem 400 millió forintból korszerűsítik uniós támogatással Szegeden a Tarjáni Óvoda épületét – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t. A közlemény szerint a hat hónapig tartó beruházás célja, hogy modernné, hatékonnyá és energiatakarékosabbá tegyék az 1977-ben, paneltechnológiával épült 104 férőhelyes óvoda működését.

ŐRÜLETES PARTI A PARTFÜRDŐN

Őrületes partit csapott a Deja Vu Fesztivál péntek estére Szegedre. Nem is csoda, hiszen igazán színes volt a zenei felhozatal így a második napra: Sterbinszky, Culture Beat, Groove Coverage és Basshunter is csapatta.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb