Mindenmás

Napi pakk: kánikula, Rádió 88 szülinap, Scapin furfangjai és focimeccs is lesz vasárnap Szegeden

Egy jó kis kánikulával zárjuk a hetet, ugyanis vasárnap akár 36 fok is lehet Szegeden! Az izzasztó hőség mellé párosul egy: Szeged-Csanád GA meccs, egy kis komédia a Szegedi Szabadtéri színpadán, egy ütős Rádió 88 szülinap és némi határátkelési kavalkád. Kortyol bele a kávédba egy nagyot, itt a napi pakk!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

László, Ágost, Ágosta, Aladin, Alarik, Arló, Augusztusz, Cirják, Cirjék, Domán, Dominik, Domokos, Domonkos, Domos, Eszmeralda, Gusztáv, Hartvig, Zádor.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 231 éve született Kölcsey Ferenc, a Himnusz költője, kritikus, politikus, reformer.
  • 84 éve Los Angelesben megszületett Dustin Hoffman amerikai színész (Pillangó, Aranyoskám, Kramer kontra Kramer).
  • 78 éve született Harangozó Teri táncdalénekesnő (Mindenkinek van egy álma).
  • 57 éve Marosvásárhelyen megszületett Keresztes Ildikó, Artisjus-díjas énekesnő, előadóművész, színművésznő.
  • Ma 40 éves Roger Federer svájci teniszező, minden idők legeredményesebb teniszezője.

MA MÁR KÁNIKULA LESZ SZEGEDEN

Nem sok pihenőt kaptunk a kánikulától Szegeden, vasárnapra ismét visszaköszön. Alapvetően nyugodt, igazi nyári időjárásra készülhetünk sok-sok napsütéssel, tehát pont ideális lesz az idő egy jó kis pancsolásra például a Laposon.

JÖN A SCAPIN FURFANGJAI A SZABADTÉRIN

Expresszív hangulatú előadás lesz az Újszegedi Szabadtéri Színpad legújabb Moliére-komédiája. Augusztus 8-án és 9-én a Scapin furfangjai című vígjáték Herczeg T. Tamás rendezésében látható, címszerepben Sorbán Csabával, további főszerepekben pedig a Jászai-díjas Koltai Róberttel és számos magyar játék-és tévéfilm elismert művészével.

A RÁDIÓ 88 SZÜLINAPOT ÜNNEPEL

Augusztus 8-án ünnepli 31. születésnapját a Magyarország legrégebbi kereskedelmi rádiója, vagyis a Rádió 88, ezt pedig becsületesen meg is fogják ünnepelni. Színes zenei repertoárral és még before partival is készülnek Szegeden.

MEGKEZDI AZ IDÉNYT A SZEGED-CSANÁD GA

Augusztus 8-án kezdi meg a 2021/2022-es bajnoki szezon hazai szereplését a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szent Gellért Fórumban. Első vendégük a 19.00 órakor kezdődő mérkőzésen a III. kerületi TVE lesz.

TOVÁBBRA IS CSAK EGYIRÁNYÚ A HATÁR

A beléptetés gyorsítása érdekében ideiglenesen, csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet a hétvégén. A kilépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőhelyen folyamatos a kiléptetés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb