Közélet

Napi összefoglaló: ma élesedett a rendelet a PCR-tesztekről, hosszabbított nyitvatartás a határon

Érdekes egy reggelre ébredtünk, ugyanis mától hatályos az a miniszteri rendelet, amely szerint a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők csak akkor mehetnek halasztható műtétre vagy rehabilitációs ellátásra, ha saját pénzen elvégeztetnek és bemutatnak egy negatív PCR-tesztet. Ez mellett meghoztuk a hétvégi összesített Covid-adatokat és az is kiderült, hogy a nyári roham miatt hosszabbított nyitvatartást rendeltek el az ásotthalmi határátkelőhelyen. Mutatjuk a nap legfontosabb történéseit, itt a napi összefoglaló!

MÁTÓL HATÁLYOS AZ ÚJ MINISZTERI RENDELET

Hétfőtől hatályos az a miniszteri rendelet, amely szerint a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők csak akkor mehetnek halasztható műtétre vagy rehabilitációs ellátásra, ha saját pénzen elvégeztetnek és bemutatnak egy negatív PCR-tesztet (eddig erről csak egy miniszteri utasítás volt érvényben). A rendelet szerint először a háziorvostól kell kérni a PCR-tesztet, aztán 48 órán belül időpontot kell találni a fogorvoshoz. Egy gyökérkezelésnél mindezt 3-4 alkalommal le kell játszani.

HÉTVÉGI ÖSSZESÍTETT COVID-ADATOK

Négy beteg meghalt, és újabb 156 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 649 125 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 491 387-en már a második adag vakcinát is megkapták.

HOSSZABB NYITVATARTÁS AZ ÁSOTTHALMI HATÁRON

A nyári idegenforgalmi időszakra tekintettel hosszított nyitvatartással működik az Ásotthalom közúti határátkelőhely. Az átkelő hétfőtől augusztus 31-ig 7 és 22 óra között fogadja az utasokat. A többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben tart nyitva Csongrád-Csanád megyében.

ITT GYÜLEKEZTEK A GÖRÖGORSZÁGBA TARTÓ TŰZOLTÓK

46 tűzoltóautóból és 146 tűzoltóból álló különítményt küldött Lengyelország az erdőtüzek sújtotta Görögországba, hogy részt vegyenek az oltásban. A Magyarországon átvonuló, az utóbbi két országba tartó különítmény vasárnap a Szegedi Repülőtérnél gyülekezett.

SIKERT SIKER UTÁN ARATNAK A KAJAK-KENU TERÉN A SZEGEDIEK

A tokiói olimpia árnyékában nagyszerű hetet zárt az MVM Szeged VE utánpótlás kajak-kenu csapata is. A fiatalok kiváló teljesítményt nyújtottak a Maty-éren rendezett Serdülő, Ifjúsági és U23-as Országos Bajnokságon.

TÁJFUTÁSBAN IS AZ ÉLEN VAGYUNK

Világbajnoki címet szerzett az SZVSE színeiben induló Novai Éva a Székesfehérváron zajló Tájfutó Szenior Világbajnokságon. Az egykori nemzeti válogatottakkal és világbajnoki érmesekkel, helyezettekkel tűzdelt mezőnyben a korábbi ifjúsági Európa-bajnok, sokszoros felnőtt válogatott Novai Éva az SZVSE színeiben világbajnoki győzelmet aratott a 40 évesek korosztályában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb