Sport

Bejött az új Pick-mez: taroltunk az első felkészülési meccsünkön

A felkészülési időszak első edzőmeccsét játszotta a Pick Szeged, bejött a vadonatúj mez: 41-18 – ra győztük le a Dabast szerda délután az újszegedi Városi Sportcsarnokban.

PICK Szeged–Dabasi KC VSE 41–18 (21–7)

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.

PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 6/2, Henigman, Mackovsek 1, Bánhidi 4, Frimmel 4/1, Bombac 2. Csere: Mikler, Nagy T. (kapusok), Tönnesen 2, Garciandía 2, Gaber 2, Rosta 6, Bodó 3, Blonz 5, Martins 1, Radivojevics 2, Varga M. 1, Francia. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabasi KC VSE: Holló – Ács 1, Fekete 3, Horváth L. 1, Szöllősi Sz. 3, Koller, Laurinyecz. Csere: Pallag (kapus), Garajszki 1, Kende 2, Burony 3, Katona 2, Zatureczki, Kiss P. 2. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 3/3., ill. 1/0.
Kiállítás: 0, ill. 0 perc

Következzen Süli Róbert tudósítása a klub oldaláról:

Az egykori szegedi Fekete Bálint góljával a vendégek szereztek vezetést. Pillanatok alatt fordítottunk, és ezután beindult a nagyüzem. Kent Robin Tönnesen gyorsan megszerezte premiergólját, majd az osztrák Sebastian Frimmel négyszer is beköszönt, a 15. percben már 11-5 volt ide, időt is kértek ekkor a vendégek. Sort cseréltünk, jöttek a friss emberek, Mario Sostaric robogott, indításból volt rendre eredményes, így a 20. percre tíz góllal léptünk el: 15-5. Jött is a taps a nézőtérről. Látszott mindenkin, hogy már mennyire ki van éhezve a játékra. A hajrában sem engedtünk ki, Alexander Blonz is ünnepelhetett, de Mario Sostaric kapta a legnagyobb elismerést, jobbszélsőnktől úgy záporoztak a gólok, mint kint az eső. Harminc perc után – Imanol Garciandíát is ünnepelhették a gólja után –, 21-7 volt a javunkra.

A második félidőre jött a kapuba Mikler Roland, a jobbszélre pedig Bogdan Radivojevics, akinek a találatával indult a játékrész. A 46. percben érkezett az első hivatalos portugál gól PICK-szerelésben, Miguel Martins talpról volt eredményes. A közönség és a csapat is élvezte a játékot, így szép gólokban sem volt hiány, Rosta Miklós is rendesen megszórta magát. A hajrában szerepet kaptak a fiatalok, a kapuba, Nagy Tibor, mezőnybe pedig Varga Mihály és Francia Zalán. Varga az 59. percben egy remek góllal debütált.
A vége magabiztos győzelemmel: 41-18.

Hamarosan érkezik Nyitrai Szilárd fotógalériája, a Kékek pedig augusztus 14-én (szombat), 17 órakor a szerb Metaloplastika Sabac ellen lépnek pályára, szintén itthon.

Fotó és forrás: Pickhandball

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb