Közélet

Napi összefoglaló: Sándorfalván is súlyos baleset történt a Nádastó Szabadidőparkban, készülni kellene a negyedik hullámra

A koronavírus terén elég szolid adatok futottak be így a hét közepére, Szegeden és környékén egy új fertőzöttet sem találtak, sőt, ez már a második nap volt, hogy nem hunyt el senki a járvány következtében. A keddi bányatói tragédia után mára kiderült, hogy még egy súlyos baleset történ, ezúttal a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban. Mindeközben a MOK szerint már készülni kellene a negyedik hullámra, de bemutatták ma a Pick Szegednél az új meccsfelszerelést is. Mutatjuk a nap lefontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

SZERDAI COVID-ADATOK

Az elmúlt 24 órában 80 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 126 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu. Szegeden és környékén nem regisztráltak új fertőzöttet. Az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő.

KÉSZÜLJÜNK AZ ÚJABB HULLÁMRA

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint ismét elő kellene írni a védettségi igazolvány használatát. Kincses Gyula úgy véli: ezzel a szigorítással növelhető lenne az oltási kedv. A MOK csúcsvezetője az ATV Start című műsorában hangsúlyozta: a megoldás a vakcina felvétele. 

MÉG EGY VIZES BALESET SZEGED KÖRNYÉKÉN

Volt valami a levegőben kedden délután, ugyanis a Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba fulladt két helybeli fiatal mellett a sándorfalvi szabadidőparkban is történt egy súlyos baleset, ahova mentőhelikopter érkezett. Az OMSZ közleménye szerint egy férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

GYŰJTÉS INDUL A KÉT ELHUNYT FIATAL CSALÁDJÁNAK

A Magyarcsanádért Egyesület a helyi önkormányzat támogatásával gyűjtést indított az apátfalvi bányatónál történt tragédia áldozatainak temetési és egyéb felmerülő költségeinek fedezésére.

A NAV JÁRT AZ EGYIK SZEGEDI ISKOLÁNÁL

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) szegedi intézménye, vagyis a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, és Gimnázium már tavasszal felkerült az adósok listájára, a közösség elnökének, Iványi Gábornak a közleménye szerint a napokban az adóhatóság már rá is tette volna a kezét az értékesíthető ingóságokra, ha lettek volna ilyenek. Csakhogy ilyet nem találtak, mert a táblák, a padok, nem értékesíthetők a helyszínre érkező hivatalnokok megítélése szerint. 

JUBILEUM ÉS ÚJ MEZ A PICK SZEGEDNÉL

Megújult a bajnok Pick Szeged csapatának meccsfelszerelése. Hivatalosan ma, a 17 órakor Dabas elleni meccsen avatták fel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb