Mindenmás

Ismét beköszöntött a probléma: zavaros az ivóvíz Szeged számos területén (frissítve)

Nem újkeletű a probléma: zavaros vízre panaszkodnak Szeged számos területén. A Szegeden láttam Facebook csoportba felkerült képek alapján a Csongrádi sugárúton egyenesen megdöbbentő volt az ivóvíz minősége kedden este.

A kommentszekcióból az is kiderült, hogy nem csak ott jelentkezett a probléma, hanem Szeged több pontján is jelezték, hogy igencsak zavaros és piszkos az ivóvíz állapota. Petőfitelepen, Tarjánban, Kiskundorozsmán és az Ipoly soron is ezzel a gonddal küzdenek a szegedi lakók.

AZ IVÓVÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA ZAJLIK A RÓZSA UTCÁBAN

A Csongrádi sugárúton mellett, a Rózsa utcában egyébként július 26-itól ivóvízvezeték felújítási munkálatok kezdődtek több ütemben, így az ott jelentkező vízproblémák könnyen adódhatnak ebből. Akkor a Szegedi Vízmű Zrt. kiadott közleményéből megtudhattuk, hogy a vízellátás ideiglenes vízvezeték kialakításával történik, így a munka az ivóvíz szolgáltatásban csak korlátozottan (átmenetileg, rövidebb időszakokra) okoz fennakadást a körzetben, amiről az érintett fogyasztók értesítést kapnak.

Az ügyben egyébként érdeklődtünk az illetékes Szegedi Vízmű Zrt.-nél, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

FISSÍTVE (14:47): KÖZLEMÉNYT ADOTT A SZEGEDI VÍZMŰ ZRT.

Mint korábban megírtuk, megkertük az ügyben a Szegedi Vízmű Zrt.-t, akik válaszlevelükben így írnak: “2021. júliusától kezdődően Szeged Megyei Jogú Város területén egymással párhuzamosan több helyen is vízvezeték rekonstrukciós munkálatok kezdődtek, illetve vannak folyamatban (Csaba u., Oskola u., Hétvezér u., Rózsa u., Híd u., Deák F. u.). Ezen munkálatok során szükséges a rekonstrukció alá vett vezetékszakaszokat az üzemelő rendszerből kizárni. A zárások következményeként a vízhálózati áramlási, hidraulikus viszonyok megváltoznak így a város egyes részein vízminőségi probléma (sárga, barna víz) jelentkezhet. A bejelentések alapján a Szegedi Vízmű Zrt. vízhálózati öblítéseket végez, amely munkálatok befolyásolhatják a hálózatban uralkodó nyomásviszonyokat, így az öblítés során átmeneti nyomáscsökkenés, valamint vízhiány következhet be, és a víz zavarossá válhat, sárgás színű lehet, azonban az ülepítés után fogyasztható. A beavatkozást követően rövid időn belül visszaáll a megszokott szolgáltatás. A Szegedi Vízmű Zrt. megköszöni az észrevételeket és kéri jelezzék, amennyiben vízminőségi változásokat észlelnek.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb