Mindenmás

Jószomszédi iszony? Brutálisan elverte a két férfi egyikük szomszédját Szegeden, mindezt azért, hogy megleckéztessék

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Törvényszék ítéletének helybenhagyására tett indítványt annak a két férfinak az ügyében, akik életveszélyesen bántalmazták egyikük szomszédját, emiatt velük szemben 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és 4 év közügyektől eltiltás büntetést szabtak ki – olvasható az Ügyészség oldalán.

Mint írják, a két férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert az egyikük lakásának az udvarán tartott főzés és italozás során a szomszéd hangoskodása miatt kialakult konfliktus miatt őt meg akarták leckéztetni. Ennek érdekében előbb megütötték, megrúgták, majd utóbb, már az éjszaka folyamán a továbbiakban a lakásában is bántalmazták a szomszédot, amelynek eredményeként neki sorozatos bordatörést, ezáltal életveszélyes sérülést okoztak.

A SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA HOZ MAJD DÖNTÉST

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentés, illetőleg enyhítés végett jelentettek be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama arányos. A védelmi fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb