Kikapcs

Nem lesz Hagymafesztivál Makón, helyette ingyenes fürdőbelépőket ad az önkormányzat

A járványveszély miatt hozott korlátozások miatt az idén sem rendezik meg Makón a Hagymafesztivált – adta hírül a Rádió 7. Barna Gábor, a projekt és városmarketing iroda vezetője két dologra hivatkozott a rádiónak:

  • egyrészt a főtéren helyet kapó rendezvény jóval meghaladná az 500 főt, így csak védettségi igazolvánnyal lehetne látogatni,
  • másrészt pedig nagyon nehéz lenne azt ellenőrizni, hogy a környéken lakók most a fesztiválra jönnek le vagy csak boltba mennek.

Mint nyilatkozta, a fenti okok miatt a 30. Hagymafesztivál elmarad, helyette viszont mozi- vagy fürdőjegyet kap az önkormányzattól minden makói lakos. A jubileumi eseményt szeptember első hétvégéjére tervezték, a fellépők között Fenyő Miklóssal, a Margaret Island-del, az Irigy Hónaljmiriggyel és a tömegpusztító fegyvernek minősülő Tony-Tony-Tony Montana-t előadó AK26-tal.

EKÖZBEN SZEGEDEN: VANNAK IS MEG NEM IS FESZTIVÁLOK

Változatos képet mutat a szegedi helyzet, a nagyobb fesztiválok közül tavasszal elmaradt a Szegedi Borfesztivál, a Gerilla Gourmet és a Toros Pálinkafesztivál, a nyári események közül pedig a Hungarikum Fesztivált kellett törölni. A júniusi Deja Vu Fesztivált augusztusra tették át, az önkormányzat hamarosan megtartja az Államalapítás Ünnepét és a SZIN-t, viszont a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált törölni kényszerültek a szervezők. Az őszi eseményekről, a szeptemberi Bortérről és az októberi Chili Weekend-ről még semmit sem tudni, gyanús, hogy a közelgő negyedik hullám nem fog jót tenni az utóbbi kettőnek.

Az augusztus 20-i ünnepségsorozatot egyébként már el is kezdték építeni, a Széchenyi téren napok óta megy a kalapálás:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb