Kikapcs

Ilyen lesz a szegedi tűzijáték: Görögtűz, 8000 effekt, térben és időben színt váltó bombák

Parádésnak ígérkezik az Államalapítás Ünnepére komponált szegedi tűzijáték: negyed óra alatt mintegy 8.000 effektet csodálhatunk meg az égen, visszatér a görögtűz, amely ezúttal a Bertalan hídról hull alá, újdonságként pedig térben és időben színt váltó bombákat lőnek majd az égre.

LEZÁRJÁK A RAKPARTOT A TÜZIJÁTÉK IDEJÉRE

Az égi show augusztus 20-án, este 9-kor kezdődik, mint a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft-től megtudtuk, a rakétákat ezúttal is a Partfürdőről lövik majd fel. Bár a városi rendezvény helyszíne a Széchenyi tér lesz, a tüzijáték a Huszár Mátyás rakpartról lesz a legjobban élvezhető. Ezt egyébként – a produkció idejére – lezárják majd.

GÖRÖGTŰZ, SZÍNVÁLTÓS BOMBÁK ÉS VÍZRE LŐTT EFFEKTEK

“Az idei évben a szokásos ünnepi arany és ezüst színeken kívül nagy hangsúlyt kapnak az élénk, színes effektek, szimbolizálva azt az felszabadító érzést, hogy újra önfeledten együtt ünnepelhetünk” – írják közleményükben a szervezők, akik hozzá tették:

  • természetesen idén sem maradnak el a vízre lőtt effektek,
  • visszatér a közönségkedvenc, a Bertalan hídról aláhulló görögtűz, 
  • újdonságként pedig térben és időben eltérően színt váltó tűzijáték bombákat vetnek be az idén.

A tűzijáték előtt a Széchenyi téren Tha Shudras és Király Viktor koncert lesz, az égi parádé után az Útközband Együttes utcabálja zárja a pénteki napot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb