Közélet

Duplázódott a napi fertőzöttek száma: 109 új esetet találtak Magyarországon, hármat a megyében

Három beteg meghalt, és újabb 109 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a kormányzati Covid-portál szerdán. Ez a szám több, mint a kétszerese az előző 24 órában regisztráltaknak (tegnap ugyanez az érték 45 volt, részletek ITT), Szeged környékén egyébként 3 új esetet azonosítottak.

A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 810 658-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 30 045-re. A gyógyultak száma 768 891.

  • Kórházban 75 koronavírusos beteget ápolnak,
  • közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Az aktív fertőzöttek száma 11 722.
  • Hatósági házi karanténban 864-en vannak, a mintavételek száma 6 457 558.
  • Eddig 5 687 634 embert oltottak be Magyarországon,
  • közülük 5 501 199-en már a második adag vakcinát is megkapták.

APA KEZDŐDIK? SZLÁVIK DOKTOR ARRÓL BESZÉLT, VISSZATÉRHET A MASZK

“Lehet, hogy lesz egy olyan pillanat, amikor vissza kell hozni a maszkviselést a delta-variáns miatt, hiszen ez is ugyanúgy terjed, mint a korábbi mutánsok, esetenként olyanoknál is, akik be vannak oltva” – nyilatkozta Dr. Szlávik János infektológus főorvos a TV2 Mokka című műsorában. Mint kifejtette, el kell azon gondolkodni, hogy milyen intézkedésekkel lehet megállítani a delta-variánst Magyarországon.

KÖZELEG A SULIKEZDÉS, INDUL AZ ISKOLAI OLTÁSI PROGRAM

A tanévkezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget biztosítanak a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni – közölte a koronavirus.gov.hu kedden. A kormányzati portálon hangsúlyozták: Magyarország az elsők között jutott el oda, hogy a 12-15 éves fiatalok is megkaphatják az oltást, a szülők június óta tudják regisztrálni gyermeküket erre. A 12-17 éves korosztályban eddig már csaknem 200 ezren regisztráltak oltásra és 162 ezren (81 százalékuk) már fel is vették.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb