Mindenmás

Szeged365 Paparazzi: rendőrségi akció volt Szegeden, román embercsempészt fogtak el

Egy román kisteherautót kapcsoltak le a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei hétfőn este 21:40-kor a Szabadkai úton, a járgányban egy embercsempészt és nyolc, magukat szír állampolgárnak valló külföldi pislogott rájuk.

“Szia 365, rendőrségi akció van, elfogtak egy román férfit a Szabadkai úton, akiért jött a rabszállító autó” – írta Peti nevű olvasónk hétfő este 10 előtt, akitől a cikkünkben szereplő fotókat is kaptuk:

Az olvasónk az alábbi esetbe botlott bele, idézzük a rendőrség közleményét:

“A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 2021. augusztus 16-án 21 óra 40 perckor ellenőrzés alá vontak Szeged belterületén egy román honosságú kistehergépkocsit, amelyet egy román állampolgár vezetett. A jármű rakterében a rendőrök 8 – magukat szír állampolgárnak valló – külföldit fedeztek fel. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román embercsempészt a rendőrök előállították.”

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb