Közélet

A szülők 79 százaléka számít újabb távoktatásra – ez derült ki az egyik országos felmérésből

A megkérdezett magyar szülők 79 százaléka biztosra veszi, hogy be kell vezetni a digitális oktatást a koronavírus-járvány 4. hulláma miatt, átmenetileg újra be kell zárni az iskolákat – derül ki egy, a MediaMarkt megbízásából készült országos felmérésből. Csak a megkérdezettek 11 százaléka nem számít távoktatásra.

A 24.hu szerint a megkérdezettek 54 százaléka szerint a gyerekek a jelenlét oktatást részesítik előnyben, 23 százalék vélte úgy, hogy szívesebben tanulnak a diákok digitális keretek között. 17 százalék azt mondta, a tanulók egyformán szeretik mindkettőt. A szülők 61 százalékának a jelenléti, 18 százalékának a digitális oktatás előnyösebb. 9 százalék nem tapasztalt különbséget.

A CSALÁDOK EGYHARMADÁNAK OKOZNA GONDOT

A felmérés szerint a családok csaknem egyharmadának okozna gondot az újabb digitális oktatás. A leginkább hiányzó műszaki eszközök:

  • a laptop (35 százalék),
  • internet jelerősítő (22 százalék),
  • nyomtató (19 százalék),
  • asztali számítógép (17 százalék),
  • különböző tartozékok (17 százalék).

Szilágyi Gábor ügyvezető igazgató a felmérést értékelve azt mondta, mindez a vásárlásoknál is érezhető, forgalmi adataik szerint kiugróan nőtt az érdeklődés az otthoni munkavégzéshez és tanuláshoz köthető termékek iránt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb