Szegedi Arcok

Kéglire vadászol? Itt a vissza nem térő alkalom: Szeged gazdasági alpogármestere a Facebook-on keres albérlőt!

A hét albérlete díjunkat egyetlen szempillantás alatt húzta be egy Ortutay utcai, 2 szobás, 47 négyzetméteres lakás, amelyet az Államalapítás Ünnepén Szeged frissen megválasztott gazdasági alpolgármestere, Kovács Tamás hirdetett meg a Szegedi Biznisz közösségi média csoportban. A kérdés már csak egy: beköltözzünk az alpolgihoz?

“Kiadó hosszú távra egy erkélyes, 2 szobás Ortutay utcai 47 négyzetméteres bútorozott lakás. A Teljes körű felújításon átesett bérleményben szinte minden új padlótól a plafonig, gépeken át a berendezésig” – írja a Facebook-ra feldobott hirdetésben a Párbeszéd-politikus. A lakás tényleg elég patent, írhatnánk, hogy elnöki ügy, de inkább az “alpolgármesteri” kifejezés klappol ide (fotók: Kovács Tamás, Szegedi Biznisz csoport):

HAVI SZÁZHÚSZÉRT LAKHATSZ AZ ALPOLGINÁL

Mivel a kommentelők közül volt, aki reklamált a viszonylag magasnak tűnő, 120.000 Ft + rezsi bérleti díjért, jött egy-két ötletünk, amivel a szegedi alpolgi garantáltan feldobhatná az egyébként is pofás albérletet:

  • Alpolgármesteri köszöntő, péntek reggelenként a nappaliban: ez olyan lenne, mint amikor Orbán Viktor heti egyszer bemegy a Kossuth Rádióba, elmondani, mi újság kishazánkkal, csak itt Kovács Tamás mesélne a városházi dolgokról, Nagy Katalin helyett pedig Te lehetnél a showman (vagy showgirl, ahogy tetszik).
  • Alpolgármesteri kávé, minden reggel: ezt nem kell magyaráznunk, adott városunk második embere, egy jó erős fekete kávé és Te, egy álmos hétfő reggelen. Mi kell még a tökéletes ébredéshez?
  • Alpolgármesteri MC-zés, házibulihoz: nyilván, egy alpolgármesternek jó kommunikációs képességekkel kell rendelkeznie, ez speciel Kovács Tamásnál abszolút meg is van. Ha a főbérlő engedi, hogy néha házibulit tarts, havonta egyszer személyesen is beugorhatna feldobni a hangulatot, szóval, lehetne az összejövetel MC-je. Haverok, buli, alpolgi. Már a gondolattól is libabőrösek vagyunk: néha napján még a Nagyfőnököt is elvihetné magával, letolni egy B2B DJ szettet. Menőbb, mintha Pumped Gabó és Berki Krisztián ugrana el feldobni a hangulatot jó pénzért.

HAVEROK, BULI, VAGYONNYILATKOZAT

A hirdetésben szereplő lakás egyébként még nem szerepelt abban a vagyonnyilatkozatban, amelyet Dr. Kovács Tamás Balázs az idei év januárjában hozott nyilvánosságra, szóval, valószínűleg új szerzemény lehet (gratulálunk) a dokumentumban szereplő egyéb ingatlanok mellé. Szeged gazdasági alpolgármestere ifjú kora ellenére egész komoly, a mostanival együtt már öt tagú ingatlan-portfóliót tudhat magáénak, a vagyonnyilatkozata szerint…

  • van két, egy 17 és egy 6 négyzetméteres kis irodája Szegeden,
  • egy kisebb, 27 négyzetméteres,
  • és egy nagyobb, 92 négyzetméteres lakása szintén Szegeden,

Ehhez jön hozzá az új szerzemény, a meghirdetett 47 négyzetméteres pecó. A korrektség kedvéért, a hirdetésben nincs benne konkrétan, hogy az övé lenne a lakás, csak ő hirdeti, szóval még az is lehet, hogy az újdonsült városházi pozíciója mellé Kovács Tamás felcsapott ingatlanosnak (nem hinnénk).

Ha szeretnél az alpolginál lakni, kattints IDE az apróhidetéshez, a fenti bérleti díj mellé két havi kauciót is készíts be. A főbérlő-jelölteddel akár személyesen is találkozhatsz, ma délelőtt 10:45-től a városháza előtt mond ünnepi beszédet (mint fentebb írtuk, jó MC lenne belőle):

Cikkünk nem szponzorált tartalom, megjelentetéséért egy fillért sem kaptunk a lakást meghirdető politikustól. Pedig tök jó lett volna.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb