Közélet

Ma adták át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, Karikó Katalin díját a lánya vette át

A világjárvány idején a kultúra, a tudomány eredményei, a művészet, a kutatók munkája mutatta meg, hogy nem vesztettük el a jövő formálásának képességét. Erről Áder János beszélt pénteken az Országházban a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadásán – adta hírül az MTI.

“A kimagasló teljesítmények mutatták meg, hogy az ember legszebb nemes vállalásai – témájuktól, szakterületüktől függetlenül – a küzdelmes koroknak is értelmet adnak. Hogy a helytállás módjai sokfélék” – hangsúlyozta a köztársasági elnök. A köztársasági elnök ezen a napon adta át a legmagasabb állami elismerést, a Szent István-rendet is. Idén a Szent István-rendet ketten kapták meg, a köztársasági elnök Lovászi Lászlónak és Vizi E. Szilveszternek adományozta.

KARIKÓ KATALIN SZÉCHENYI-DÍJÁT LÁNYA VETTE ÁT

Kossuth Nagydíjban Mécs Károly színművész részesült, Széchenyi Nagydíjat Dávid Katalin művészettörténész kapott, utóbbi elismerését fia vette át. Tizenöt művész kapott Kossuth-díjat, Széchenyi-díjat tizennégyen vehettek át. Gulyás János filmrendező helyett házastársa vette át a Kossuth-díjat, Csiky András színművész egy későbbi időpontban veszi át az elismerést. Karikó Katalin kutatóbiológus Széchenyi-díját lánya vette át. A Magyar Érdemrend különböző fokozataiban ez alkalommal tizenketten részesültek. Az elismeréseket Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át az Országház Kupolatermében. A Kossuth- és Széchenyi-díjjal, valamint a magyar érdemrenddel kitüntetettek névsorát a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából már nyilvánosságra hozták, a díjak átadását – tavalyhoz hasonlóan – a koronavírus-járvány miatt halasztották augusztus 20-ra.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: read the article
  2. Visszajelzés: ติดเน็ต ais
'Fel a tetejéhez' gomb