Közélet

Orbán Viktor: az ajtón kopogtat a negyedik hullám

Orbán Viktor is back, mármint, rádiós fronton: bár a péntek reggeli miniszterelnöki interjúk mostanában sorban elmaradtak a Kossuth Rádióban, ma reggel a csatorna Vasárnapi Újság című műsorának nyilatkozott az ország első embere. A beszélgetésben elhangzott,

  • a negyedik hullám már az ajtón kopogtat,
  • a maszkviselés és az elszigetelés nem megoldás,
  • a gazdasági növekedés nem magától van, ehhez dolgozni kell,
  • ezer sebből vérzik az afganisztáni, amerikai hadművelet.

Íme az összes fontosabb, ma reggeli be – és kijelentés a miniszterelnöktől:

SIKERÜLT A TŰZIJÁTÉKBÓL MŰVÉSZI ELŐADÁST KANYARÍTANI

“Sikerült a tűzijátékból egy művészi előadást kanyarítani” – kezdte a beszélgetést Orbán Viktor, aki úgy véli, az Államalapítás Ünnepe sok mindenen átment az elmúlt időszakban. “Mostanra maradt Szent István és az új kenyér, most nagyjából a helyén van az ünnep.”

KOPOGTAT A NEGYEDIK HULLÁM

A negyedik hullám kopogtat az ajtón – mondta a miniszterelnök, aki szerint a környező és a nyugati országokban sokkal erőteljesebben történik mindez. A miniszterelnök a témában azt nyilatkozta, hogy:

  • hozzánk is meg fog érkezni a negyedik hullám,
  • a kormány egész nyarat a felkészüléssel töltötte,
  • az operatív törzsek egész nyáron dolgoztak,
  • megszervezték az iskolai oltásokat.

Orbán Viktor elmondta, hogy ő személyesen nem vette fel a harmadik oltást.

500 – BÓL EGY BEOLTOTT FERTŐZŐDIK MEG

“A beoltottak közül 500-ból egy ember fertőződik meg” – mondta Orbán Viktor. Ezt követően a szokásos gondolatok jöttek a témában:

  • aki nem oltotta be magát, az tegye meg,
  • a vírus meg fogja találni a be nem oltottakat,
  • csak az oltás ment életet a vírussal szemben. 

Orbán Viktor közölte, hogy a maszkviselés nem fog segíteni, hasonlóan az elszigeteléshez. Nem érdemes a kevésbé hatékony módszerrel próbálkozni.

A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS NEM MAGÁTÓL VAN

“A gazdasági növekedés nem magától van, ehhez dolgozni kell” – nyilatkozta a miniszterelnök, mint mondta, ma többen dolgoznak, mint a vírus előtt, és a 90-es évek eleje óta nem dolgozott ilyen sok ember. Orbán Viktor szerint visszatértünk abba az állapotba, amikor nem a munkanélküliséget kellett kezelni, hanem, hogy lesz-e elég munkáskéz.

Orbán Viktor elmondta, hogy lehetőség lesz nyugdíjprémium kifizetésére is. 50-55 ezer forint lehet a prémium személyenként, de 7 százalék feletti növekedés esetén ez az összeg még nagyobb lehet – tette hozzá.

HELLO, INFLÁCIÓ!

Az MNB a kamatok emelésével próbál fellépni az inflációval szemben, közben arra is törekedni kell, hogy a kkv-k jussanak hozzá olcsó hitelhez.

AFGANISZTÁN, DEMOKRÁCIAEXPORT, EZER SEBBŐL VÉGZŐ MŰVELET

Az afganisztáni helyzetről azt mondta Orbán Viktor, hogy pontos részleteket nem akar mondani az akció biztonsága érdekében. Az egész helyzet aggasztó, mert sokan azt hitték, hogy a nagyhatalmak tudják mit kell tenni. “Ezer sebből vérzik az egész művelet” – mondta a kormányfő. Mint kifejtette, mi is azért csatlakoztunk az akcióhoz, mert az USA-t megtámadták. A bajok ott kezdődtek, amikor szerinte “demokráciaexportba kezdte az amerikaiak, ez mindig kudarcba szokott fulladni.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb