Közélet

Rusvai Miklós: novemberben tetőzhet a negyedik hullám

Rusvai Miklós szerint a koronavírus negyedik hulláma már elkezdődött, szeptemberben pedig tovább romlanak majd a számok – mondta az M1 Ma reggel című műsorában. A víruskutató arra számít, hogy a járvány novemberben tetőzhet, a begyorsulás pedig a hűvös, nyirkos őszi idő beköszöntével kezdődik, vagyis október második felében, novemberben.

Úgy véli, hogy a negyedik hullám nem hagy maga után annyi halottat majd, nem lesz annyi lélegeztetőgépes, nem lesz annyi súlyos beteg, erre már biztosíték a körülbelül 65 százalékos átoltottság. A fertőződést a vakcina nem akadályozza meg, vagyis a fertőzöttek száma lesz majd magas, de a betegek, a lélegeztetőgépen lévők és a halottak száma nem. Rusvai Miklós mindenkit az oltásra biztat, és amondó, a vakcinák 99 százalék fölötti arányban védenek attól, hogy valaki meghaljon, vagy lélegeztetőgépre kerüljön.

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb