Sport

Meghódítjuk a világot: Oroszországban selejtez a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata

Krasznojarszkban vívja meg a férfi Európa Kupa selejtezőjét a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata – írja az MTI. A nemzetközi szövetség (FIBA) keddi tájékoztatása szerint az oroszországi kvalifikációs tornára szeptember 28. és október 1. között kerül sor.

Az EK-selejtezők minden ágát egy-egy helyszínen játsszák, a továbbjutás mindig egy mérkőzésen dől el. Az NB I-ben bronzérmes Szeged első ellenfele az északmacedón TFT Szkopje lesz, továbbjutás esetén a német Bayreuth következik, majd a harmadik körben a házigazda Krasznojarszk vagy az izraeli Hapoel Haifa ellen már a főtábla A csoportja lesz a tét. Az korábban eldőlt, hogy az NB I-ben ezüstérmes Szolnoki Olajbányász a főtáblán kezdi meg a szereplését a román Oradea, a lengyel Legia Warszawa és egy selejtezős rivális ellen a H csoportban. A FIBA által szervezett legmagasabb szintű sorozatban, az október 4-én rajtoló Bajnokok Ligájában magyar részről a bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely indul. A vasiak a lett VEF Rigával, a görög AEK Athénnal és egy selejtezős csapattal találkoznak a csoportkörben.

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb