Közélet

Napi összefoglaló: a negyedik hullám küszöbén vagyunk, több, mint kétszáz afgán menekültet kapunk a megyébe

Ma reggel Müller Cecíliára ébredhettünk, ugyanis az országos tisztifőorvos a “nyári szünet” után ismét kamerák elé lépett, majd azt mondta, hogy a szennyvízből nyert múlt heti adatok azt mutatják, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk, főleg itt Szegeden. A növekedést a napi Covid-adatok is mutatják, mára 100 fölé emelkedett az újonnan azonosított fertőzöttek száma. Volt itt még ma egyébként afgán menekült helyzetjelentés és némi üzemzavar a benzinkutakon. Lemaradtál a legfontosabb napi infókról? Pótold be a Szeged365-tel!

100 FELETT AZ ÚJONNAN AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Egy beteg meghalt, és újabb 134 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 709 197 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 504 205-en már a második adag vakcinát is megkapták. Csongrád-Csanád megyében 3 fővel emelkedett a regisztrált esetek száma.

MÜLLER CECÍLIA ISMÉT SZÍNRE LÉP

“A szennyvízből nyert múlt heti adatok azt mutatják, a negyedik hullám küszöbén vagyunk” – nyilatkozta Müller Cecília az M1-en, majd megemlítve városunkat hozzá tette, elsősorban Budapesten és Szegeden mértek nagyobb koronavírus-koncentrációt, de az országos átlag is növekszik, már elérte azt a szintet, amelyet a második hullám küszöbén tapasztaltak. Az országos tisztifőorvos az oltás felvételére buzdított.

TÖBB, MINT 200 MENEKÜLTET KAPUNK A MEGYÉBE

A Belügyminisztérium szerda délelőtti sajtóközleménye szerint elindult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az a gépjárműkonvoj, amely az afganisztáni tálib hatalomátvételt követően megtorlással fenyegetett, Magyarországgal korábban együttműködő afgánok csoportját szállítja – írja a 24.hu. A portál szerint Afganisztánból kimenekített afgán állampolgárok újabb csoportját szállítják az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság röszkei és tompai objektumaiba.

VOLT NÉMI ÜZEMZAVAR A MOL-KUTAKON

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy 13 óra után hirtelen leállt az ország összes MOL-benzinkútja, így Szegeden sem lehetett csak úgy tankolni. Nem hivatalos információink szerint ennek az oka nagyon egyszerű: technikai hiba történt az ár-átállítás miatt, amit fél 3-ra sikerült megoldani.

GARÁZDÁT FOGTAK A MARS TÉREN

Az egyenruhások elfogtak egy férfit, aki az egyik szegedi buszpályaudvaron inzultálta és bántalmazta az ott várakozókat – olvasható a rendőrség honlapján. Mint írják, tegnap, azaz augusztus 24-én délben érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy férfi Szegeden, a Mars téren agresszívan viselkedik és egy embert meg is ütött. A garázda férfi emellett egy biztonsági őrt is megtámadott.

GÖRPARK LESZ A LIGETBEN

A szegedi extrém sportolók régi vágya válik valóra az újszegedi skate-park teljes megújulásával. A 80 millió forintos beruházás megvalósítása várhatóan szeptember elején kezdődik majd el és egy vadonatúj, 650 négyzetméteres pályát kapnak a gördeszkások és görkorisok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb