Közélet

Szakembör rovatunk bemutatja: patkányürülékkel borítva adták át az egyik szociális lakást Szegeden

Megvan az “Okádék Ingatlanok” (bocs, tényleg így hívják) nevű Facebook oldal? Az alábbi, az egyik önkormányzati képviselő által kiposztolt szegedi szociális lakás sajnos simán beillene a borzasztó állapotban meghirdetett ingatlanokat bemutató viccoldal fotói közé, azzal a különbséggel, hogy ez most aztán egyáltalán nem vicces: állítólag egy rokkant, fogyatékkal élő embernek “sikerült” ebben az állapotban átadni a lakást. Az ingatlan a szegedi Öthalom utcában áll, a fotók alapján nagyon-nagyon oldschool a konvektor, a helyiségek többségében pedig áll a patkányürülék.

Íme a fotók (tipp: ne ebéd közben nézegesd őket):

A fotókat Chovanecz Kata önkormányzati képviselő töltötte fel a Facebook oldalára (IDE kattintva van több is), aki keddi megkeresésünkre elárulta, egy önkormányzati cserelakásról van szó, amelybe egy rokkant, fogyatékkal élő rászoruló költözik be a napokban. Mint a képviselő elmondta, ilyenkor a takarítás, tisztítás, fertőtlenítés is a lakó felelőssége. Amikor Katát felhívtuk, mellette volt Német Ferenc képviselő is, aki hozzá tette, aggasztóak a szociális bérlakásokat jellemző, a leginkább rászoruló szegediek életét jellemző viszonyok:

  • az önkormányzat óvadék néven magas kauciót szed tőlük,
  • a lakásokat saját költségükön kell rendbe tenniük,
  • a közös költség pedig vérlázítóan drága.

Az ügyben természetesen megkerestük a szociális bérlakásokért felelős önkormányzati céget (IKV) is, amint reagálnak, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb