Kikapcs

Visszatér a Szent István téri Borpiac, viszont sajna nem lesz Bortér

Van egy jó és egy rossz hírünk, melyikkel kezdjük? Jöjjön elsőként az utóbbi, az idén úgy fest, nem lesz Bortér Szegeden. A pozitív hír viszont, hogy szeptember 17-én visszatér a Szent István téri Borpiac, az idén két alkalommal koccinthatunk az Öreg Hölgy lábainál, ráadásul védettségi igazolvány sem kell majd hozzá!

BORTÉR, KICSIBEN, KÉT HÉTVÉGÉN KERESZTÜL

Visszatér a tavasszal négy alkalommal is hatalmas sikert aratott, Szent István téri Borpiac – tudtuk meg a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft-től. Az eseményt alábbi időpontokban tartják meg:

  • 2021. szeptember 17-19.,
  • 2021. október 29-31.

SÖRRE BOR, MINDENKOR!

Mint a szervezők elmondták, a Szegedi Borfesztivál és a Bortér kedvenc pincészetei mellett kisüzemi sörfőzdék és kézművesek is a térre költöznek majd 3-3 napra. Visszatérnek a szegedi gyerekek (és apukák) körében évek óta abszolút kedvencnek számító gigantikus építőkockák, plusz ha minden jól megy, víztorony látogatás is lehet.

Az esemény, mivel törvényileg nem fesztiválnak, hanem ideiglenes piacnak számít, védettségi kártya nélkül is látogatható lesz.

ÉG VELED, BORTÉR 2021!

A borpiac első dátuma egyértelművé teszi, hogy akárcsak 2020-ban, a közelgő negyedik hullám miatt az idén sem tartják meg a szeptemberi Borteret. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az idei évre már meg sem hidették, ettől függetlenül 10-ből 9 szegedi borrajongó a lelke mélyén még reménykedett egy jó kis Dóm téri poharazásban. A legutóbbi, még Covid-mentes (2019) évet alapul véve, a jelenleg is futó SZIN-t a következő szegedi fesztiválok követnék az év végéig:

  • Nemzetközi Tiszai Halfesztivál (szeptember)
  • SZTE welcome camp (szeptember)
  • Bortér (szeptember)
  • Szegedi Paprikashow és Chili weekend (október)
  • Szegedi Karácsonyi Hetek (október)

A felsorolás tételei közül az első négy már biztos, hogy nem lesz megtartva, az utolsóra még lehet esély, bár, a Szegedi Karácsonyi Hetek nem is fesztivál, hanem egy több hetes vásár. Amint érkezik róla információnk, jövünk vele!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb