Kikapcs

Bye-Bye Tiszai Nemzetközi Halfesztivál: lefújták a szeptemberi rendezvényt Szegeden

Végre újra beindult a partiszezon Szegeden, viszont szépen csendben lemondták az idei Tiszai Nemzetközi Halfesztivált. A szervezők a közösségi oldalon tették közzé a szomorú hírt arra hivatkozva, hogy a rendezvényekre vonatkozó korlátozások számukra kivitelezhetetlenné teszik a zökkenőmentes lebonyolítást, a fesztivál megtartását.

Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a gasztrofesztivál főszervezője korábban még azt nyilatkozta a Szeged365-nek, hogy a rendezvény idén szeptember 3-tól 5-ig (péntektől vasárnapig) fog tartani, és hogy az egész eseményt leköltöztetik a Partfürdőre:

Ehhez képest csütörtökön már így írtak a fesztivál közösségi oldalán: “2021. szeptember első hétvégéjén NEM kerül megrendezésre a Tiszai Nemzetközi Halfesztivál!!! A rendezvényekre vonatkozó korlátozások számunkra kivitelezhetetlenné teszik a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását, megtartását.”

A FŐ PROBLÉMA A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

Frank Sándor főszervező a fesztivál lemondásával kapcsolatban a Szeged365-nek ma elárulta, hogy védettségi igazolást kellene kérniük mindenkitől, amit az ingyenes fesztivál megtartásával lehetetlen lenne kivitelezni. Míg a Partfürdőn tartott, belépővel rendelkező eseményeknek ez nem jelent problémát, addig az ingyenes fesztiváloknál ezt sajnos kivitelezhetetlen és nem szeretnének ezzel rendeletet szegni. Frank Sándor azt is hozzátette, hogy jövőre már mindenképpen szeretnék megtartani a Tiszai Nemzetközi Halfesztivált, és már az is biztos, hogy marad az esemény a Partfürdőn.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb