Mindenmás

Napi pakk: alig 20 fok, Pick Szeged meccs, Állatkertek Éjszakája és Halott pénz vár ma rád Szegeden

Alaposan belecsapunk a lecsóba már pénteken, telis-tele vagyunk fincsi programokkal! Egyedül az időjárás nem kedvez nekünk, ugyanis alig 20 fok lesz csupán Szegeden. A rosszabb idő ellenére azért kicsit kárpótolhat bennünket a programok tömkelege: jön a Halott pénz és a Punnany Massif a SZIN-re, de lesz ma Állatkertek Éjszakája és egy zúzos kis Pick Szeged meccs Szegeden. Főzd le a forró kávét, mi pedig hozzuk mellé a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Gáspár, Cézár, Gazsó, Gibárt, József, Káldor, Mónika, Vilja.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 176 éve született Lechner Ödön építész, az Iparművészeti Múzeum tervezője. A magyar stílusú szecesszió úttörője, a szegedi városháza tervezője.
  • 57 éve megszületett Gundel Takács Gábor, Táncsics Mihály-díjas újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátor.
  • 45 éve született Mark Alan Webber ausztrál autóversenyző. 2002-től 2013-ig a Formula–1-ben versenyzett. Legjobb összetettbeli eredménye a 2010-ben, 2011-ben és 2013-ban elért harmadik helyezés, valamennyit a Red Bull Racing színeiben érte el.
  • Ma lett 39 éves Kucsera Gábor világbajnok kajakozó, olimpikon.
  • 29 éve egy aukción 87 ezer dollárt fizettek John Lennon A Day In The Life című, kézzel írott dalszövegéért.

BEGOROMBUL AZ IDŐJÁRÁS PÉNTEKRE

Elő a vékonyabb kabátokkal, péntekre már berobban az újabb hidegfront, így a hétvégén már alig 20 fok lesz Szegeden. Sőt, ráadásként némi esőt is kaphatunk a nyakunkba, mivel az előrejelzések szerint elszórtan záporok és zivatarok is kialakulhatnak.

HALOTT PÉNZ A SZIN-EN

Halott Pénz + Punnany Massif = atom pénteki parti a SZIN-en. Bizony, ma sem maradunk zenei csemege és koncertélmény nélkül Szegeden. Folytatódik Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, mi pedig mutatunk mindent, amit tudni kell:

ÁLLATKERTEK ÉJSZAKÁJA A VADASPARKBAN

Azoknak is lesz ma program, akik mellőznék a fesztiválfeelinget, ugyanis az országos kezdeményezésű állatkertek éjszakájához minden évben csatlakozik a Szegedi Vadaspark is. A hagyományosan augusztus utolsó péntekén, idén augusztus 27-én megtartott rendezvényüket újabb kontinensnek szentelik: mégpedig Afrikának.

RAJTOL AZ IDÉNY: KŐ KEMÉNY MECCS A PICK SZEGEDNÉL

Még a nyáron mondott búcsút geymásnak az egyik főtámogató, vagyis a MOL Nyrt. és a Pick Szeged. Ennek ellenére – története során először – jó esélyekkel indulnak a szegedi kézisek az idénynek, vagyis könnyen megvédhetik bajnoki címüket a férfi kézilabda NB I pénteken rajtoló szezonjában. Az élvonal első meccsét pénteken 16.30-kor rendezik meg SZegeden, mégpedig a Kecskemét ellen.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb