Szegedi Arcok

Dr. Letoha Tamás: a koronavírustól nem fogunk tudni teljesen megszabadulni

5 és félmillió beoltottal várja Magyarország a koronavírus negyedik hullámát, amelynek már Müller Cecília szerint is a küszöbén állunk. Kik vannak veszélyben és milyen őszre számíthatunk? A téma kapcsán a csütörtök esti Hír TV “Magyarország élőben” című műsorában Gerhardt Máté vendége a szegedi dr. Letoha Tamás kutatóorvos volt.

AZ ŐSZI HÓNAPOK FELERŐSÍTIK A VÍRUS TERJEDÉSÉT

Küszöbön a negyedik hullám? Meg tudja erősíteni? – tette fel a kérdést a műsorvezető, amire a szegedi kutatóorvos azt válaszolta, hogy a légúti fertőzést okozó vírusoknál az őszi hónapok felerősítik a virulenciát. A koronavírustól nem tudtunk teljesen megszabadulni és nem is fogunk soha, az őszi hónapokkal várható, hogy kicsit felerősödik a megbetegedések száma.

OLTASSUK A GYEREKEKET?

Még mindig komoly szakmai viták övezik a gyermekek oltását – magyarázta Dr. Letoha Tamás. Mint mondta, a kicsiknél enyhe lefolyású betegséget idéz elő a koronavírus, éppen ezért vannak, akik szerint jobb, ha természetes fertőzésen esnek át a gyerekek. Persze erős a másik tábor is, éppen ezért a vita még nem dőlt el. Minden esetre beszédes, hogy Európában a legátoltottabb Angliában a gyerekek körében nem javasolják a vakcinát.

A COVID VELÜNK MARAD

Sok olyan világjárvány volt, amelyeket a történelem során sikerült teljesen eltörölni védőoltással, azonban a koronavírussal más a helyzet. Ez egy felső légúti megbetegedést okozó vírus, teljesen másként fertőz, mint a teljesen eradikált vírusok – mondta a szegedi kutatóorvos.

Dr. Letoha Tamás azzal zárta a beszélgetést, hogy kutatóként, kicsit “belsős” emberként furcsa volt végig nézni azt a torzsalkodást, amikor az emberek egymás torkának estek a különféle vakcinák hatékonyságát illetően.

Ha kíváncsi vagy, milyen projekteken dolgozik manapság Dr. Letoha Tamás, kattints a nyár derekán vele készített interjúnkra:

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb