Mindenmás

Újabb csalók tűntek fel: most az MVM Next nevében küldenek ki hamis számlákat

Az Elmű-Émász ügyfeleinek átvétele után már 6,4 millió ügyféllel rendelkező MVM Next Energiaszolgáltató nevében küldenek profi adathalász díjbekérő levelet az ügyfeleknek csalók – írja a Portfolio.hu. Ha bedőlünk, nem csak a fiktív számán szereplő pár ezer forintos összeg van veszélyben, hanem a kártyaadatokat is ellopják, vagyis a bankkártya mögötti számlán lévő összes pénz kerül veszélybe.

Egy meglehetősen jól lemásolt díjbekérővel, fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az óvatlan MVM Next-es ügyfeleket. A lap olvasójának feltűnt, hogy a cég online felületén nem talált ilyen számlát, és a „befizetem bankkártyával” gomb nem egy banki online kártyás fizetési oldalra vezet, hanem egy adathalász oldalra, írják. Az olvasó megkereste az MVM Next-et, ahonnan csak 8 nappal később kapott választ: azt, hogy adathalász e-mailt kapott.

A KÁRTYAADATOKAT IS ELLOPJÁK

A levélben közlik, hogy az utóbbi időben sajnos több esetben előfordult, hogy adathalász e-maileket küldtek ügyfeleik részére. Mint felhívják a figyelmet, nem csak a fiktív számán szereplő pár ezer forintos összeg van veszélyben, hanem a kártyaadatokat is ellopják, vagyis a bankkártya mögötti számlán lévő összes pénz kerül veszélybe. A csalást bejelentették az illetékes hatóságoknak, arra kérik az ügyfeleket, hogy

  • minden esetben ellenőrizzék, hogy az ügyfélazonosító számsorok valóban az ügyfél adatai legyenek -bármilyen kényelmetlen is ez.
  • A befizetési link pedig csakis a CIB Bank oldalára vezethet.

Az Elmű-Émász ügyfeleinek átvételét követően 2021 végére az MVM Next 6,4 millió egyetemes szolgáltatásban ellátott ügyfél részére szolgáltat földgáz- és villamosenergia-ellátást, továbbá több mint 55 ezer üzleti ügyfél szabadpiaci villamosenergia- és földgáz-kiskereskedője is lesz.

Egyre több az ubokázós csaló is Szegeden. Erről itt írtunk:

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb