Mindenmás

Brutál méretű harcsát fogott egy vásárhelyi horgász

Az utóbbi hetek legnagyobb Szeged környéki zsákmányával térhetett haza a hétvégén az a vásárhelyi horgász, aki egy közel 30 kilós harcsát emelt ki a Mártélyi Holtág vízéből szombat délután. A nem mindennapi teljesítményről a Promenad24.hu számolt be, gratulálunk Molnár Sándornak!

“Többen ámulva nézték a parton, hogy mi lehet és mekkora, folyt a küzdelem. Hol ő, hol én húztam, eltelt jó pár perc mikor kiabáltak a parton, hogy valaki szálljon már át hozzám és segítsen. Haverék nem messze voltak és nézték a küzdelmet” – magyarázta a portálnak a horgász, aki egészen pontosan egy 29.65 kilogrammos harcsával térhetett haza.

A fogás az utóbbi időkben tényleg kiemelkedő, bár a rekordtól még messze van, a Magyar Horgászban közölt eddigi magyar horgászrekord szerint 113 kilogramm és 230 cm a legnagyobb harcsa, melyet valaha (2010. május 10-én) Magyarországon (egyébként a Töröcskei-tóból) fogtak. Egy korábbi adat szerint Bitó János szegedi öreg halászmester legényei 1929. december 23-án 105 kilogrammos, 247 centiméter testhosszú, 118 centiméter derékbőségű harcsát fogtak a Tiszából. Az eddig regisztrált legnagyobb harcsa Olaszországban a Pó folyóból került elő 2,78 méteres és 144 kg-os mérettel, bár Hermann Ottó szerint a Tiszából a régi századokban 300–400 kilogrammos harcsákat is fogtak.

További fotók és élménybeszámoló IDE kattintva!

Forrás: Promenad24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb