Mindenmás

Elutasították a mórahalmi testvérgyilkos szabadlábra helyezési kérelmét, elsőfokon 10 évet kapott

Továbbra is börtönben marad a mórahalmi fiatalember, aki tavaly januárban hátba szúrta az öccsét, majd rágyújtotta a házat a haldokló testvérére. A szegedi táblabíróság ugyanis nem tartotta alaposnak a 22 éves férfinak és védőjének a szabadlábra helyezés iránti fellebbezését, és szökés, elrejtőzés veszélye miatt helybenhagyta a férfi letartóztatását – olvasható az Ügyészség oldalán.

A 22 éves férfi tavaly januárban ittasan felkereste 17 éves öccsét Mórahalmon. A testvérek vitatkozni, majd dulakodni kezdtek. A fiatalabb testvér egy késsel megsértette bátyja kezét. A jóval erősebb bátyja elvette tőle a kést, majd hátba szúrta. A férfi ezután benzint hozott az udvarról, szétlocsolta a házban és a melléképületben, majd meggyújtotta. A két épület szinte teljesen leégett.

ELSŐFOKON 10 ÉV FEGYHÁZRA ÍTÉLTÉK

A szakértői vélemény szerint a fiatal férfi még legalább 15 percig élt a tűz keletkezése után. Halálához a vérveszteség mellett a füstmérgezés is hozzájárult. A férfit tíz év fegyházra ítélték júliusban első fokon. Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett. A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla – osztva a fellebbviteli főügyészség indítványát – az elsőfokú végzést helybenhagyta, mivel a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatt nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélt férfi vonatkozásában fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam spelen
  2. Visszajelzés: youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb