Szegedi ArcokVideo365

Kétlábon, vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért: szombat reggel indul a jótékonysági futás és kerékpározás, idén egy 3,5 milliós laparoszkópos eszköz a cél

Már négy éve futnak neki a szervezők szó szerint annak, hogy egy jótékonysági sportnap keretein belül segítő kezet nyújtsanak a szegedi Gyermekklinikának. Nem lesz ez másként idén sem, ugyanis szombaton startol a “Kétlábon vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért” jótékonysági kerékpár-, és futóverseny Szegeden. Az esemény részleteiről pedig a szervezőt, vagyis Jakab Gusztit csíptük el egy gyors interjúra és megkértük, hogy meséljen egy picit bővebben az idei célokról és a rendezvény programjáról.

“A célunk mindenféleképpen a Gyermeksebészet támogatása. Valójában a műtőbe szeretnénk egy laparoszkópos eszközt vásárolni, amelynek az értéke 3,5 millió forint” – kezdte mesélni a szervező a szombati napra kitűzött célt, majd hozzátette, hogy nevezni lehet előre online is, de akár a helyszínen is, sőt, az adakozni kívánkozó vállalatok jelentkezését is várják.

LEHET FUTNI, SÉTÁLNI ÉS KERÉKPÁROZNI

“Szeptember 4-én, reggel 10-kor lesz a start a Partfürdőn. Előtte 8 órától lehet nevezni a Garden Stég előtt. Lesz bemelegítés és frissítő pontokkal is készülünk a résztvevőknek” – emelte ki Jakab Guszti és azt is elárulta hogy lesz a gyerekeknek arcfestés, buborékfújás és lufihajtogatás a bohócdoktorokkal, míg a hangulatfelelős Dj Sunny lesz. Fontos, hogy a következő távokra lehet nevezni:

  • 6 és 12 kilométeres futás,
  • 6 kilométeres sétálás,
  • és a 26,5 kilométeres táv pedig a kerékpározókat fogja várni.

ROPPANT NÉPSZERŰ AZ ESEMÉNY A SZEGEDIEK KÖRÉBEN

“Már negyedszerre szervezzük meg a rendezvényt Szegeden és az első alkalommal még csak 100-200 résztvevő volt, viszont tavaly már több mint 800-an voltunk. Hatalmas siker, hogy minden évben sikerül a megálmodott eszközt megvásárolni és nagyon bízunk benne, hogy idén is, ha összefogunk mi szegediek, akkor elérjük a kitűzött céljainkat” – tette hozzá a szervező arra kérdésre válaszolva, hogy mennyire népszerű az esemény a szegediek körében. A rendezvény lebonyolítását és a vele járó teljes költséget egyébként Jakab Guszti vállalta magára két csodálatos orvos segítségével: Dr. Vizi András a “Fuss a Gyermek Sebésztért” kezdeményezés alapítójával és Dr. Kovács Tamás osztályvezetővel, akikkel közösen szervezik az eseményt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb