Közélet

Napi összefoglaló: 521 új fertőzöttet találtak Magyarországon, elkezdődött az oltás a szegedi iskolákban

Jócskán meglódultak a számok a hét elejére: összesen 521 új fertőzöttet találtak Magyarországon. Ezzel párhuzamosan elkezdődött a 12 év felettiek oltása az iskolákban és az is kiderült, hogy csúszik a Szeged-Szabadka tram-train rendszer kiépítése. Lemaradtál a nap legfontosabb eseményeiről? Pótold be a Szeged365-tel!

FÉLEZER ÚJ FERTŐZÖTT A HÉTVÉGE ALATT

A hétvégén 521 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, Csongrád-Csanád megyére szűkítve a fenti adat 21 főt takar. Ami viszont jó hír, hogy nincs újabb áldozat.

MEGINDULT AZ OLTÁS AZ ISKOLÁKBAN

Elkezdődött a 12 éven felüli diákok oltása a szegedi iskolákban, a koronavírus-vakcinát augusztus 30-én és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án adják be iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltás Pfizer-vakcinával történik.

JÓL ÁLL AZ ORSZÁG GAZDASÁGA

A magyar válságkezelés a világ élvonalához tartozik – fejtette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Tihanyban zajló Tranzit című közéleti évadnyitó rendezvényén a hétvégén. Mint mondta, a gazdaság teljesítménye mára meghaladta a válság előtti szintet, az iparé például 22 százalékkal magasabb a 2019-eshez mérve.

CSÚSZIK A SZEGED-SZABADKA VASÚTHÁLÓZAT FEJLESZTÉSE

Eredménytelen lett a Szeged-Szabadka tram-train rendszer magyar szakaszának kiépítéséhez szükséges tervezésre kiírt közbeszerzés – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben. A 2022. szeptemberére ígért megvalósítás ezek szerint csúszik, tehát kicsit többet kell várnunk arra, hogy 40 perc alatt Szegedről Szabadkára vonatozhassunk. 

BRUTÁL FOGÁS SZEGED KÖRNYÉKÉRŐL

Az utóbbi hetek legnagyobb Szeged környéki zsákmányával térhetett haza a hétvégén az a vásárhelyi horgász, aki egy közel 30 kilós harcsát emelt ki a Mártélyi Holtág vízéből szombat délután.

LOVE STORY A KLAUZÁL TÉRRŐL

Flashmob-bal kérte meg kedvese kezét egy szegedi fiatalember péntek este a Klauzál téren. A videóra Barbi nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket, a felvételen az látszik, ahogy a több tucat táncos közül kiugró (leendő) vőlegény megkéri az Acapella-ból kijövő menyasszony kezét, aki meghatottan rávágja az igent.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb