Közélet

Szeged365 suli-start: 48 ezer diákot regisztráltak a szülők az iskolai oltásra

“Az utóbbi időben emelkedett az oltakozási kedv, és sokan kérik a harmadik oltást is, a köznevelési intézmények 12 év feletti tanulóinak kampányszerű oltására pedig 48 ezren regisztráltak” – számolt be Novák Katalin, szegedi születésű családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón.

MAGYARORSZÁGON JÁRVÁNYÜGYI SZEMPONTBÓL “NEM AGGASZTÓ” A HELYZET

Novák Katalin arról beszélt, hogy a magas átoltottságnak köszönhetően Magyarországon járványügyi szempontból nem aggasztó a helyzet. Az utóbbi időben emelkedett az oltakozási kedv, és sokan kérik a harmadik oltást is – mondta, tudatva: a köznevelési intézmények 12 év feletti tanulóinak kampányszerű oltására eddig 48 ezren regisztráltak.

KÜLFÖLDÖN TANULÓ MAGYAROKAT SEGÍTŐ JAVASLATOKAT TESZNEK

Mint mondta, külföldön tanuló magyarokat segítő javaslatokat tesz a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs a kormánynak. A Hungarian Youth Association képviselői azt kezdeményezték, hogy azok a külföldön tanuló magyarok, akik Magyarországon szeretnének gyakornoki munkát vállalni, ehhez támogatást kapjanak.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb