Kikapcs

Szkeccskomédiával nyit újra a szegedi ZUG Színház

A szegedi ZUG Színház és Művészeti Tetthely a járványügyi korlátozások után ismét megnyitja a kapuit. Szeptembertől a Homo Ludens Project előadásai mellett vendégprodukciókkal, gyermek programokkal és ingyenes előadásokkal várja az érdeklődőket.

A ZUG Színház és Művészeti Tetthely 2016 óta működik a Gyertyámos utca 4. szám alatt. Elsősorban a szegedi független színházi alkotóközösségnek, a Homo Ludens Projectnek az állandó játszóhelye, de emellett vendégelőadásokat, irodalmi és zenés programokat kínála közönségnek. A ZUGban megfordult már többek között Ágens, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Thuróczy Szabolcs és Karafiáth Orsolya is.

MARADJ KÖZEL – ONLINE TÉR HELYETT ÉLŐKÖZÖNSÉG

A ZUG a 2021/2022-es évadját a Maradj közel szlogennel hirdeti, ugyanis végre az online jelenlét helyett élőben, hagyományos színházi körülmények között tudja újra fogadni a nézőit. A színház először szeptember 3-án 19:00-tól a Folyóügy című szkeccskomédiát tűzi műsorra. A Budapesten nagy sikerrel, teltházzal futó előadás mindennapi életünknek állít görbe tükröt, abszurd szituációkkal és rengeteg humorral. Ahogy az alcímben is szerepel, a darab egy estére górcső alá veszi a magyar valóságot. Az előadás írója és rendezője Braun Barna.

GOGOL, PICI BONBON ÉS MESEVILÁG A REPERTOÁRBAN

Ezt követően a ZUGingyenes színházi előadásokkal kedveskedik a szegedieknek a Köszönjük Magyarország program keretében. Szeptember 8-án 18:00-tól Ács Tamás, a Soproni Petőfi Színház színművésze érkezik a Gogol: Egy őrült naplója című monodrámájával. Ezt követően szeptember 10-én a Góbi Rita Társulat mutatja be a legkisebbnek Pici Bonbon című gyermekeknek készült tánc előadását. Emellett szeptember 20-tól Rácz László Irodalmi mesevilág című színházi foglalkozásain vehetnek részt az általános iskolás tanulók. Továbbá október 1-jén és 2-án a Kivana4kerék Társulat: SEM – Stuart Erzsébet Mária című ősbemutatója látható a ZUGban. I. Erzsébet szerepében Farkas Andrea, Stuart Mária szerepében Sebők Maya lép színpadra. A darabot írta és rendezi Balog József. A programok ingyenesen megtekinthetőek, viszont a regisztráció szükséges.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb