- Hirdetés -

KözéletMaximalista Régió

Újra nyitva a Nyugati Pályaudvar, begurult az első motorvonat

- Hirdetés -

Emeletes motorvonat köszöntötte a Nyugati Pályaudvar megújult csarnokát kedd este – írja közleményében a MÁV. Elkészült a tetőszerkezete, így este 20 órától újra megnyílt a Nyugati pályaudvar utascsarnoka, amelybe elsőként egy KISS motorvonat érkezett be.

Kedd estétől egy modern digitális utastájékoztató rendszerrel és új vágányvégi kijelzőkkel rendelkező, korszerűbb, komfortosabb csarnok várja a pályaudvaron évente megforduló közel 18 millió utast. A Nyugati pályaudvar teljes tetőszerkezetének felújítása a tervek szerint jövő nyárra fejeződhet be.

Szóval, ha Szegedről Budapestre vonatozunk, mától – egészen pontosan kedd estétől – már ez a szépség fogad majd bennünket (fotók: MÁV):

Néhány fontosabb tétel, a MÁV-tól kapott információk alapján:

  • A vonattal utazók Alexandriai Szent Katalinról, többek között a vasutasok védőszentjéről elnevezett, új szenzoros ivókútból olthatják szomjukat. Az ivókút egyben emléket állít a 175 éves magyar vasútnak is.
  • A pénztárcsarnok belső boltozatának javítása és tetőszerkezetének felújítása várhatóan 2022 év elejére elkészül.
  • A pályaudvar aluljárójában a világítási rendszer teljes felújításával, majd az álmennyezet újjáépítésével megszépülnek a keresztalagút utasforgalmi terei, növelve az utaskomfortot.
  • Az akadálymentesítés részeként a vak és gyengénlátó utasok számára okos taktilis vezető- és veszélyjelző sávokat alakítanak ki.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb