Közélet

Határrendészeti akciófilm Ásotthalmon: 38 határsértő, egyetlen éjszaka

Vagy Bakondi György érezte, hogy mára virradó éjjel migráns-dömping lesz, vagy az illegális határsértők, hogy tegnap délután Bakondi György sajtótájékoztató volt, egy valami azonban biztos: 38 migránst tartóztattak fel egyetlen este alatt Ásotthalmon. Bakondi megmondta.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, az Ásotthalom Polgárőrség, a Készenléti Rendőrség és a Magyar Honvédség járőrei összesen 38 határsértőt tartóztattak fel a Police.hu szerint mára virradó éjjel. Mindez három “adagban” történt:

  • 22 óra 10 perckor Ásotthalom külterületén 14,
  • 23 óra 10 perckor 10,
  • majd hajnali 4 órakor újabb 14 határsértőt tartóztattak fel.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, afgán, algériai, palesztin és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb