Sport

Felmentették Nagy Lászlót, Bodó Richárd nem érezte etikátlannak a Telekom Veszprém sportigazgatójának eljárását

Nagy László ellen július elején kezdeményezett fegyelmi eljárást a Pick Szeged klubvezetése. Azt állította, Nagy megsértette a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai Kódexének (6)/(d) pontját azzal, hogy a szegediek élő szerződéssel rendelkező játékosát, Bodó Richárdot megkérdőjelezhető módon és időpontban, a bajnoki döntő előtti napon csábította Veszprémbe. Az MKSZ fegyelmi testülete kivizsgálta az ügyet, meghallgatta a szegedi játékost és Kiss Bence cégvezetőt, majd felmentette Nagy Lászlót.

Bő egy hónap csend után szerdán, a jelenleg a Telekom Veszprém sportigazgatójaként dolgozó és a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöki posztját is betöltő sportvezető ügyében a szövetség fegyelmi bizottsága az augusztus 23-án történt tárgyalás, illetve az ott meghallgatott tanúvallomások figyelembe vételével felmentette, és megállapította, a korábbi 209-szeres magyar válogatott átlövő nem követett el fegyelmi vétséget, de kötelezettségszegést sem.

EGY MONDATOS ÜZENETBŐL LETT A KAVALKÁD

A 24.hu birtokába jutott információk szerint a szövetség azért mentette fel Nagyot a vádak alól, mert a meghallgatásán úgy nyilatkozott, azon túl, hogy a mai napig nem tett konkrét ajánlatot Bodó szerződtetésére, nem gondolja, hogy korábbi válogatott csapattársának, szobatársának küldött egy mondatos üzenetével bárkit megsértett, vagy etikátlan magatartást tanúsított volna, ezért a felelősségét nem ismerte el. De a két másik koronatanú sem értett minden téren egyet a Pick Szeged feljelentésével.

BODÓ RICHÁRD NEM TARTOTTA ETIKÁTLANNAK NAGY ELJÁRÁSÁT

A 24.hu úgy tudja, a tárgyalásról készült jegyzőkönyvben azt rögzítette a fegyelmi tanács, hogy Bodó Richárd úgy fogalmazott:

  • nem érezte, hogy Nagy üzenete megzavarta volna a második bajnoki döntő előtt,
  • de azt sem érezte, hogy bármilyen hatalmával vagy népszerűségével visszaélt volna,
  • nem tartotta etikátlannak vagy méltánytalannak Nagy László eljárását sem magával, sem a klubjával, a Pick Szegeddel szemben,
  • sőt, kifejezetten kérte, hogy dr. Szűcs Ernő Péter szegedi klubelnök fejezze be az eljárást, mert ő nem szeretne médiabalhét ebből az ügyből.

A PICK SZEGED LEZÁRTNAK TEKINTI AZ ÜGYET

Az MKSZ fegyelmi testülete Bodó nyilatkozatát perdöntőnek találta. Megállapította, hogy a Pick Szeged részéről Kiss Bence cégvezető csak a nevét adta az eljáráshoz, a feljelentés mögött gyakorlatilag Dr. Szűcs Ernő Péter klubelnök áll. Kiss a meghallgatáson ugyanis úgy nyilatkozott:

  • a feljelentést és annak kiegészítését nem ő készítette, ő csak aláírta Dr. Szűcs Ernő Péter kérésére.
  • Jobban örült volna, ha nem kap ekkora visszhangot az eset, inkább személyesen kezelte volna a konfliktust,
  • és nem tud állást foglalni abban a kérdésben, hogy Nagy László etikátlan magatartást tanúsított vagy sem.

A portál megkérdezte Dr. Szűcs Ernő Pétert, hogy mit gondol minderről. A szegedi klubelnök telefonos megkeresésünkre azt felelte: “Ahogy normális országban nem illik egy bíróság ítéletét minősíteni, úgy az Fegyelmi Bizottság határozatát sem szeretném. Részünkről az ügyet lezártnak tekintjük.”

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb