Kikapcs

Szeged365 fotóriport: kacsák, kacsák, mindenütt! 5000 gumikacsa úszott a Tiszán

5000 gumikacsa özönlötte el a Tiszát szombat délután 2-kor, 365 kacsamentes nap után visszatért ugyanis a Pizza Monkey VI. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny a Napfény Városába. Az idei jótékonysági kacsaúsztatással a szervezők célja 2 millió forint összegyűjtése volt, amelyet egy újabb életmentő szívműtétre ajánlanak fel a Gift of Life program keretében.

A szegedi Rotary-arcok által szervezett jótékonysági futamon 5000 sárga színű, egyedi sorszámmal ellátott gumikacsát engedtek a Tisza felszínére, amelyek a folyó sodrásának köszönhetően indultak el a kijelölt cél irányába. Mielőtt még bárkire rátörne a környezetvédelmi frász: a versenypályának jelölt folyószakaszon segítő hajók figyelték, hogy a versenyző kacsák a pályán belül maradjanak, így egyetlen kiskrakpek sem kóborolhatott el a vízen. Akárcsak az előző öt alkalommal, az első 150 beérkező kacsa “gazdája” értékes ajándékokat vehetett át.

A nemes cél érdekében összegyűjtött pontos összeggel hamarosan jövünk, addig is, íme Nyitrai Szilárd kollégánk kacsainváziós fotói, Szegedről:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb