Közélet

Csak egy hétfő reggel: 39 migránst csíptek fülön Szegeden és Röszkén

Összesen 39, magukat szír állampolgárnak valló illegális határátlépőt kaptak el a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Magyar Honvédség járőrei az éjszaka. Az első fogás este 11-kor történt Szeged külterületén, ekkor 21 főt tartóztattak fel, a második Röszkén, hajnal fél 3 előtt, további 18 migráns résztvételével.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Magyar Honvédség járőrei 2021. szeptember 5-én 23 órakor 21, 2021. szeptember 6-án 2 óra 20 perckor 18 határsértőt tartóztattak fel Szeged, illetve Röszke külterületén – írja a rendőrség közleménye. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

HA MÁR TÉMÁNÁL VAGYUNK: 5000 EURÓT AJÁNLOTTAK AZ EGYIK OLVASÓNKNAK, HA ELVISZI ŐKET BUDAPESTIG

Nem vitte. Az eset szombat reggel történt, az 55-ös úton lévő benzinkúton, Ásotthalomnál. Az olvasónkhoz tankolás közben lépett oda négy – elmondása szerint illegális bevándorlónak tűnő – férfi és a címben említett, magyar pénzben másfél millió forint feletti összeget ajánlották, ha elviszi őket a fővárosba.

A teljes sztori a cikkben vár Rád, ahol azt is megmutatjuk, hány évet kaphatott volna Laci, ha igent mond a felkérésre:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb