Smart SzegedVideo365

Szeged365 Live: két emelettel bővül a hódmezővásárhelyi kórház járóbeteg szakrendelőjének épülete (fissítve)

Kór-háááááz? Az, egészen pontosan a hódmezővásárhelyi kórház járóbeteg szakrendelőjének épülete, amely egy határon átívelő együttműködési program keretein belül két emelettel bővül. Kallai Árpád főigazgató hamarosan élő adásban ismerteti a beruházás részleteit, sisakot fel, munkavédelmi területre viszünk!

A Hatékony Szűrési és Prevenciós Programok Fejlesztése és Tesztelése címmel zajló, ROHU450 kódszámú program keretében megvalósuló bővítés részleteit Kallai Árpád, főigazgató ismerteti, a beruházást a kivitelező Építészmester Tervező és Kivitelező Zártkörű Részvénytársaság képviselője mutatja be. Az eseményen részt vesz Lázár János, országgyűlési képviselő és Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

FRISSÍTVE: EZ TÖRTÉNT A BOKRÉTAÜNNEPEN

“A munkálatok jó ütemben haladnak, az új szintek már szerkezetkész állapotban vannak. Az acélszerkezetek és a födémszintek bebetonozása elkészült, az épület elérte a tervezett 20 méteres magasságot” – hangzott el a fenti sajtótájékoztatón.

  • A második emeleten a belgyógyászat kap helyet, összekötve az „A” épülettel 1.069 m2-es területen,
  • a harmadik emeletre a gyermekosztály költözik 1.012 m2 területre, itt egy 67 m2-es terasz is épül a gyermekek részére.
  • A harmadik emelet felett a korszerű gépészeti eszközök kapnak helyet összesen 127,36m2 területen.

Az épület már működő egységeiben kiépítik a földszint hűtését, valamint az első emelet hűtő- és szellőztető rendszerét is. Az építkezés része a rendelő bejáratának átalakítása, amely során rámpa kerül kialakításra az akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében. Az épület működését, kényelmét korszerű beléptető, nővérhívó, árnyékoló rendszer biztosítja majd.

A II. emeleten lévő belgyógyászaton 6 db 3 ágyas, 2 db 4 ágyas szubintenzív, 3 db 2 ágyas elkülönítésre alkalmas, 1 db 1 ágyas és 1 db 2 ágyas kórterem kerül kialakításra, minden kórterem külön fürdőszobával felszerelve. Ezen kívül vizsgáló helyiségek, nővérdolgozó, konzultációs szoba és egyéb kiszolgáló és szociális helyiségek kapnak helyet a szinten.

A III. emeleti gyermekosztályon 2 db 4 ágyas, 4 db 3 ágyas, 1 db 2 ágyas gyermek kórterem, 2 db 4 ágyas csecsemő és 1 db- 4 inkubátorral felszerelt újszülött kórtermet alakítanak ki, ezek közül mindegyik fürdőszobával ellátott, ahol lehetőség lesz az édesanyák bent alvására is.

Az építési beruházás átadása várhatóan 2022. március 31., az osztályok várható birtokba vételé 2022 nyara. A projekt költségvetése 7 450 541,71 euró, ebből 2,3 millió euro eszközfejlesztés, 3,9 millió euró az építési beruházásra kerül felhasználásra. Az építési beruházáshoz Magyarország Kormánya 599 274 584 Ft támogatást nyújtott.

Operatőr: Magyar Andor, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb