Mindenmás

Fast & Furious: Két nap alatt két autót lopott el, üldözésbe keveredett és az árokban végezte a csongrádi Dominic Toretto

Egészen pontosan: Fast & Furious & Loser. Két nap alatt két autót lopott el Csongrád belterületéről a szegény ember Dominic Toretto-ja, aki nem csak bátor, de meglehetősen pofátlan is volt: a második kocsit úgy vitte el, hogy mindössze néhány méterre állt tőle a tulajdonosa. A dologból előbb rendőrségi körözés, majd üldözés, végül pedig árokba hajtás lett.

Fotó: Police.hu

Apropó, azt mondtuk már, hogy az egyébként többszörösen büntetett előéletű férfi a bűncselekményeket egy ellene folyamatban levő másik büntető eljárás alatt követte el? Mondjuk.

Az ügyészség közleménye a témában:

AZ ELSŐ AUTÓ: EZÉRT NE HAGYD LEZÁRATLANUL, OTT FELEJTETT SLUSSZKULCCSAL A HÁZ ELŐTT A KOCSID

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított előbb 2021. augusztus 30-án 18 óra körül vett el egy gépkocsit Csongrád belterületén a sértett háza elől. A férfi kihasználta, hogy a sértett lezáratlanul hagyta az 1,3 millió forint értékű autóját, amelyben az indító kulcs, valamint a sértett 120.000 forintnyi készpénze és a kocsi forgalmi engedélye is benne volt. A gyanúsított, hogy menekülni tudjon, a rendszámtáblát is eltávolította. A gépkocsit a nyomozás során a rendőrség megtalálta, lefoglalta és a sértettnek kiadta.

A MÁSODIK AUTÓ: JÁRÓ MOTORRAL, ÚGY, HOGY A TULAJ PÁR MÉTERRE ÁLLT

Két nap múlva a gyanúsított elhatározta, hogy mivel a saját autója megrongálódott, lop egy másikat. Reggel 9 órakor – ismét csak Csongrád belterületén – odalépett egy nyitva hagyott, járó motorú autóhoz, amelytől néhány méterre állt annak tulajdonosa. A gyanúsított beugrott a kocsiba és elhajtott.

EGY KIS AUTÓSÜLDÖZÉS, A JÓL MEGÉRDEMELT ÁROKBA HAJTÁSSAL

Másnap a kiadott körözés alapján a rendőrök ellenőrizni akarták a férfit, aki azonban a lopott kocsival elmenekült. A kialakult üldözésnek úgy lett vége, hogy a férfi a 800.000 Ft értékű autóval árokba hajtott, megrongálva a járművet.

ÉS A FINÁLÉ: LETATÓZTATÁS, VÁDEMELÉS, GRATULÁCIÓ

A járási ügyészség a két rendbeli lopás bűntette és az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését. A többszörösen büntetett előéletű férfi a bűncselekményeket ráadásul az ellene folyamatban levő másik büntető eljárás alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb