Sport

Meg sem kottyant a 4,5 kilométer: Jónás Ferenc a Szegedi Vasutas SE tájfutója bronzérmet nyert középtávon Törökországban

Többek között kajak-kenuban és úszásban is prímán teljesítenek a szegediek, ezek szerint pedig a tájfutásban is van keresnivalójuk: a törökországi Isztambul mellett zajló Junior Tájékozódási Futó Világbajnokságon Jónás Ferenc a Szegedi Vasutas SE sportolója bronz érmet szerzett középtávon (4,5km). A versenyszámban 30 ország 140 versenyzője képviseltette magát – olvasható a SZVSE közleményében.

Mint írják, a nehéz, köves, bozótos terepen Szencz Attila tanítványa méltó ellenfele tudott lenni a világ legjobb juniorjainak is. Ezzel az eredménnyel igazolta, hogy továbbra is korosztálya élvonalába tartozik. Korábban Ifjúsági Európa-bajnoki címmel és dobogós helyezésekkel mutatta meg tehetségét. Hétfőn a sprint számban, hasonló mezőnyben a tizedik helyet (legjobb magyar) szerezte meg a SZVSE kiválósága és még nincs vége: csütörtökön a hosszútávban (15km), pénteken pedig váltóban lép pályára.

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!  

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam speelgoed
  2. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb