Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütés, folytatódó lezárások és dráguló benzin Szegeden

Szerencsére kitart még az enyhe idő, szóval ma sem fogunk fázni: hajnalban 14, míg napközben 24-28 fokot mérhetünk Szegeden. Nagy változásra nem kell számítani a forgalomban sem, marad a hétfőn beköszöntött forgalomkorlátozások tömkelege, viszont, ma már drágábban tankolhatunk, vagyis emelkedik az üzemanyagok átlagára szerdára. A reggeli mellé mi már tálaltuk a legfrissebb infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Mária, Adrienn, Adorján, Adria, Adrián, Adriána, Adrianna, Adriel, Alán, Alen, Csobán, Enna, Irma, Koriolán, Néró, Nesztor, Szerafina, Szergiusz.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja. Az UNESCO által Teheránban összehívott világkonrresszus úgy döntött, hogy e napot minden esztendőben az írástudatlanság elleni küzdelemnek (alfabetizálásnak) szenteli.
  • 55 éve az NBC bemutatta a Star Trek filmsorozat első epizódját.
  • 47 éve született Damu Roland színész, aki a Jóban Rosszban sorozatból és viharos magánéletéről ismert.
  • 42 éve született Lékó Péter nemzetközi sakknagymester, aki 14 évesen minden idők legfiatalabb nagymestere lett.
  • Ma lett 42 éves P!nk amerikai énekesnő, színésznő, dalszerző.
  • Ma lenne 39 éves Marian Cozma román válogatott kézilabdázó.

SZÉP IDŐNK LESZ SZERDÁN IS

Szerdán sok-sok napsütésre és kevés felhőre számíthatunk, szóval folytatódik a kellemes nyár-végi időjárás Szegeden. Csapadék továbbra sem várható a Napfény városában, viszont a Dunántúlon és délen megélénkül a délkeleti szél. Hajnalban 3-14, napközben 24-28 fokot mérhetünk. Reggelre foltokban pára és köd is képződhet.

KÖRFORGALOM FÉLIG-MEDDIG LEZÁRVA

Tovább halad a Stefánia vízvezeték-rekonstrukció és az ezzel járó útépítés, így lezárták a Vörösmarty utca irányába a színház előtti körforgalmat, valamint a körforgalom és a Vár utca közötti parkolósávot is. Íme az összes aktuális lezárás, röviden és tömören.

MÁTÓL DRÁGÁBBAN TANKOLHATUNK SZEGEDEN

Szerdától tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak, a benzin esetében bruttó 4 forint lesz a változás mértéke, a gázolaj literenkénti átlagára pedig bruttó 3 forinttal drágul. Ez azt jelenti, hogy két nap múlva a magyar benzinár újra átlépi a 450 forintos határt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb