Sport

A szegedi kézilabda nagyjai előtt tiszteleg az épülő Pick Aréna, a vendégszektort Marian Cozmáról nevezik el

Az épülő Arénában fontos szerepet kapnak majd azok az emberek, akik sokat tettek a szegedi férfi kézilabdáért, írta közleményében a MOL – Pick Szeged. Többek között a két alapító, dr. Bérczi Mihály és Ludányi Márton neve sem merül feledésbe, de Marian Cozmáról is megemlékeznek majd.

A CSAPAT EGYKORI JÁTÉKOSAIRÓL NEVEZIK EL A SZEKTOROKAT

A klub tájékoztatása szerint különösen fontos számukra a tradíciók ápolása és azoknak a hősöknek a megéneklése, akik valamilyen módon kötődtek a csapathoz. Az új létesítményben a tervek szerint a csapat egykori játékosairól nevezik el a szektorokat. Az első nevet a klub elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter jelentette be a hétfői évadzáró összejövetelen, hogy Jonas Källman neve örökre beíródik a szegedi történelemkönyvbe, az egyik szektor az ő nevét viseli majd.

A TELJES KOMPLEXUM NEVE EGYELŐRE MÉG NEM NYILVÁNOS

Az új Aréna egy három épületből álló, nagy komplexum lesz, mely egyben lesz a MOL – Pick Szeged csapatának, valamint a Pick Akadémiának otthona, emellett pedig a fiatal játékosok számára bentlakásos kollégium. Az Aréna, vagyis a teljes komplexum neve egyelőre még csak munkacím, ugyanakkor hamarosan az is nyilvános lehet, írták a közleményben.

A KÉT ALAPÍTÓRÓL IS MEGEMLÉKEZNEK

A komplexumban lévő 8300 fős csarnokot (az első csapat otthonát) alapítójukról, dr. Bérczi Mihályról nevezi el a klub. “Misi bácsi legendás elnökünk. Az akadémiai csarnok – ez 1500 néző befogadására lesz alkalmas – pedig Ludányi Márton nevét viseli majd, aki szintén klubunk alapítója, legendás utánpótlásedzője. Mindketten sokat tettek a szegedi kézilabdáért, amelyért csak hálával tartozunk” – nyilatkozta a két alapítóról dr. Szűcs Ernő Péter elnök.

A KLUB SZERETNE MÉLTÓ MÓDON MEGEMLÉKEZNI AZOKRÓL, AKIK SOKAT TETTEK A SZEGEDI FÉRFI KÉZILABDÁÉRT

Itt még természetesen nincs vége a névsornak, hiszen a klub szeretne méltó módon megemlékezni azokról a játékosokról, a klubhoz kötődő emberekről, akik sokat tettek a szegedi férfi kézilabdáért, a csapatért, így folyamatosan jelentkeznek majd, kiről neveznek el szektort, termeket, kapukat, belső részeket. A teljesség igénye nélkül a tervek szerint Szabó „Sonka” László, Tóth Géza, Lele Ambrus, Bartalos Zoltán, Fekete Róbert, Zubai Szabolcs és még sok más legenda neve is ott lesz az új Arénában. “Nem felejtjük el, hogy mennyit tettek klubunkért, hány oldalt írtak közel hatvan éves történelmünk könyvébe”, írta a klub. 

MARIAN COZMÁRÓL NEVEZIK EL A VENDÉGSZEKTORT

A klub 2019-ben Ilyés Ferenc hathatós segítségével felvette a kapcsolatot a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával. “Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztattuk, hogy szeretnénk a vendégszektort gyermekéről, Marian Cozmáról elnevezni. A Cozma família megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtjük el a gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd kedvenceikért”, olvasható a MOL – Pick Szeged oldalán.

AZ ARÉNA A KLUB TÖRTÉNETÉNEK ELMÚLT 60 ÉVE ELŐTT TISZTELEG

“A szegedi kézilabda idén ünnepli hatvanadik évfordulóját, így természetesen nem a szektorok elnevezése lesz az egyetlen, mellyel a jelen emléket kíván állítani a múltnak. 2021. már most is kiemelkedő év történelmünkben, hiszen amellett, hogy ismét magyar bajnoki címet nyertünk, az év második felében méltó helyükre költözhetnek csapataink és a szurkolóink is. Célunk, hogy az épülő aréna ne csak otthonunk legyen, de emléket is állítson az elmúlt 60 évnek. Kötődésünk a városhoz, valamint történelmünkhöz elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelen sikerei mellett a jövőt, további fejlődésünket is megalapozhassuk”, mondta el dr. Szűcs Ernő Péter.

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb