Közélet

Maruzsa Zoltán: nem készülünk digitális oktatásra

Nem fogják kötelezővé tenni a távolságtartást vagy a maszkviselést az oktatási intézményekben, mert az oltás mint fegyver a kormány kezében van, erre alapozzák a védekezést. A köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádiónak beszélt a részletekről, aki azt is bejelentette: a magas szintű országos átoltottság miatt egyelőre nem készül a kormány rendszerszintű digitális átállásra.

ZÖKKENŐMENTESEN INDULT A JELENLÉTI OKTATÁS

Zökkenőmentesen indult a jelenléti oktatás az iskolákban – fogalmazott Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádióban. “Egyértelmű sikerként könyvelem el, hogy úgy tudtuk a jelenléti oktatást beindítani a múlt héten, hogy az lényegében és érdemben mindenhol zökkenőmentesen el tudott indulni” – jelentette ki. Hozzátette, továbbra is rendelkezésre áll az oltás, bármikor bárki jelentkezhet érte, de országos oltási kampánynak nem látja értelmét.

NEM KÉSZÜLNEK DIGITÁLIS OKTATÁSRA

Maruzsa Zoltán az InfoRádiónak azt mondta: a koronavírus-járvány miatt elképzelhetők egyedi intézkedések egyes intézményekben, de a magas szintű országos átoltottság miatt egyelőre nem készül a kormány rendszerszintű digitális átállásra. Tanévkezdésig 185 ezer tanuló vette fel a koronavírus elleni oltást, a múlt héten zárult iskolai oltási kampányban pedig csaknem további 50 ezer, köznevelésben és szakképzésben tanuló diák kapta meg a vakcinát.

SZÁRAZON TARTJÁK A PUSKAPORT

Emlékeztetett, “szárazon tartják a puskaport” a távoktatással kapcsolatban, “jövőkutatással kevésbé szívesen” foglalkozik. Mint mondta, testhőmérséklet-mérés, maszk, távolságtartás a tanév első időszakában nem lesz – az iskolai maszkhordást azonban természetesen nem fogják tiltani. “Az oltás a birtokunkban van, erre építünk” – zárta a beszélgetést a köznevelésért felelős államtitkár.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam spelen
'Fel a tetejéhez' gomb